Fortsatt jämnt i damallsvenskan efter fjorton spelade omgångar

OV Helsingborgs Annie Svensson. Foto: Christoffer Borg Mattisson, Bildbyrån.

Efter 14 färdigspelade omgångar är det fortsatt jämnt mellan lagen i damernas allsvenska serie. I helgen som gått spelade tio av de tolv lagen och det bjöds på såväl skrällsegrar och stora vinster som jämna drabbningar och rysare i hallarna runt om i landet.

Först ut utav lördagens matcher var drabbningen mellan OV Helsingborg och Kärra, som båda två låg på 17 insamlade poäng inför matchen. Vinnaren skulle alltså dra ifrån något och skaffa sig en säkrare fjärdeplats i tabellen – något som Kärra slutligen var laget som lyckades med. Det var jämnt under de 60 spelminuterna, och i halvtid hade hemmalaget OV Helsingborg skaffat sig en knapp 12-11-ledning – en matchbild som gästerna ändrade på i den femtionde spelminuten. Kärra kvitterade, tog över ledningen och visade sig vara det starkare laget framåt slutet av matchen när de kämpade hem en seger efter slutresultatet 20-24.

Karlstadlaget Hellton fortsätter att ha det kämpigt i allsvenskan, trots att de lyckas hålla sig kvar i mitten av tabellen. När Eslöv besökte Sundstahallen under lördagen hade de dock inte mycket att säga till om. Redan inför halvtidsvilan hade gästerna i princip avgjort matchen då resultatet visade på 9-18 – något som Hellton inte heller lyckades ställa sig emot under resterande 30 minuter. Matchen slutade 20-34 och Eslöv plockade med sig både två poäng och en bra målskillnad in i tabellens toppstrid – där Kristianstad dock fortfarande innehar förstaplatsen tack vare målskillnad.

I mötet mellan Skånela och Hallby väntades gästerna vara det starka kortet efter den form Jönköpingslaget visat upp under höstens matcher – men en dålig start med få mål och ett fyramålsunderläge i halvtid visade sig vara för mycket för Hallby. En kvittering till 23-23 med två minuter kvar gav förmodligen både spelare och supportrar från Hallby ett stort hopp, men hemmalaget knep åt sig vinsten genom ett mål i den sista minuten, och Hallby fick nöja sig med en ”bra” andra halvlek där kämpainsatsen i laget visade upp sig.

De två sista matcherna som spelades under lördagen bjöd även dem på jämna resultat. Nacka hade ledningen i halvtid mot Aranäs men tappade i andra och åkte tillslut på en förlust med 21-25. Eskilstuna Guif hade även dem en tuff match där de slutligen fick se sig besegrade av Tyresö med 30-26 – trots en stark period i slutet av matchen.

Tabell >>

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here