Extra: Kristianstad tillbaka i SHE

Kristianstad HK
Kristianstad HK med guldhattar på. Foto: Nisse Nilsson.

Efter ett år av omtag och reparation kom belöningen i form av jubel för Kristianstad HK. Den 18:e segern på 21 försök bärgad – det räckte med marginal för ointagligt försprång och återseende i högsta serien.

KHK hade haft förarsätet oavsett resultat i den näst sista omgången. För att säkra avancemanget med en match kvar var poäng hos tabelltvåan Eslövs IK ett givet mål.

Bortalaget hade helt klart laddningen och försvarsarbetet för att gå i land med succén. Eslöv fick hålla sig kvar med kontringar och snabba avkast, Ebba Wallenberg var rapp med totalt fem mål.

Kristianstad var dock tidigt inställda på att dra iväg och hade än en gång spelarkapaciteten för att lyckas.

Martina Crhova kom igång med finess, Martina Weisenbilderova dundrade på. Emilia Andersson (åtta mål) förvaltade bland annat flera omställningar och hade sin bästa kväll på hela säsongen redan innan firandet tog fart.

Bakåt ställde KHK upp ett välsmort försvar och släppte till få onödiga lägen.

Efter fem plusmål i paus och en talande avslutning på halvleken var marginalerna klart på Kristianstads sida.

Några bolltapp kunde komma utan att den rejäla ledningen var i fara. Eslöv kom aldrig närmare än de fem målen och när det skiljde som minst var Kristianstad fortfarande fullt lösningsorienterade.

Lagkaptenen Maja Hansson och skyttedrottningen Katja Ryesberg stöttade i måltagen.

Keepern Petra Kudlackova gjorde det svårt för hemmaskyttarna att pricka rätt upprepat. En självklar nyckelspelare under lång tid, inte bara när rangordningen mellan ettan och tvåan skulle befästas.

Kristianstad var helt enkelt det bättre laget, som så många gånger förr, och lyckades med konststycket att ta sig upp direkt ur förra vårens fallucka.

Eslövs IK–Kristianstad HK 27–32 (9–14)

Tabellen >>