EXTRA: Amelia Lundbäck till Kungälv

Amelia Lundbäck från tiden i BK Heid. Foto: BK Bilder

Kungälvs HK står för en riktig transferbomb när de har gjort klart med stortalangen Amelia Lundbäck från BK Heid.

Amelia Lundbäck lämnar BK Heid för spel i Kungälvs HK. Det meddelar KHK idag och förkunnar att Lundbäck ritat på ett 1-årskontrakt.

Hon startade sin handbollskarriär i IK Sävehof men har de fem senaste åren, under uppsikt av sin far Rustan, lirat för BK Heid. Ifjol blev det 60 mål i Elitserien och hon har spelat 25 landskamper i det svenska juniorlandslaget, allra senast i U18-EM i Slovakien denna sommar.

Hon uppges ha jagats av flera klubbar i SHE och undertecknad funderade själv på om hon inte skulle ersätta Johanna Ahlm i Sävehof men så blir det alltså inte. Kungälvs tränare Per Johansson:

”Det är en mycket stor fjäder i hatten för Kungälvs HK att man lyckas knyta åt sig en av de mest eftertraktade unga spelarna i Sverige. Det visar att föreningen menar allvar med sin satsning på unga framtidsspelare.

Vi har under sommaren letat efter en ung kraftfull och spelbegåvad spelare med elitserierutin och vi känner att Amelia kommer att passa perfekt i vår spelidé och att hon kommer att tillföra några extra dimensioner till vårt lag.”

Kungälv är nykomlingar i Allsvenskan från Division 1 och satsar hårt inför kommande säsong. De har förutom Lundbäck gjort klart med:

Rebecka Karlsson, BK Heid
Emilia Lindmark, BK Heid
Wilma Pettersson, uppflyttad
Sarah Börjesson, GF Kroppskultur
Sofie Börjesson, GF Kroppskultur
Julia Bredeby, GF Kroppskultur
Emma Börjesson, uppflyttad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here