Eslövs sportchef: ”Vet att vi hör hemma där uppe”

Foto: Eslövs IK.

Nyss ett etablerat SHE-lag, numera en nivå ner. Eslövs IK vill snarast tillbaka och Christoffer Borg Mattisson, tidigare involverad i marknadsfrågor, axlar en del av det sportsliga ansvaret.
– Vi har en bra grupp med stort handbollskunnande och sunda tankar hur vi ska få tillbaka Eslöv till toppen, säger den nye sportchefen till Handbollskanalen.

Fallet från SHE till Allsvenskan påverkar både budget och truppens omfång. Och frågan är hur EIK hanterar faktum att inte längre förknippas med högsta serien.
– Vi ser det som en intressant utmaning. Vi vet att vi hör hemma där uppe, nu handlar det om en hållbar plan för att ta oss tillbaka, säger Borg Mattisson.

Han blir en del av Sportgruppen med sex-sju personer som ska forma satsningen framöver. Tidigare huvudansvarige Juvall Jungman finns fortfarande med och tränaren Lasse Eklöv bidrar med rekommendationer om tänkbara nyförvärv.
– Jag står inte för handbollskunnandet än så länge, ler Borg Mattisson.

Julia Bardis, Andrea Johansson och Albana Arifi är exempel på kompetenta namn som lämnat efter uttåget.

Vad är status i truppen för närvarande?
– Vi är glada att så många i kärntruppen stannar kvar och vill vara med på resan tillbaka. Nu bygger vi för framtiden, det går inte att köpa till oss ett lag som går upp direkt. Men truppen är i stort sett satt, vi håller på att säkra upp egna juniorer och har haft en SHE-spelare som provspelat där vi erbjudit kontrakt, säger Borg Mattisson och konstaterar att spelaren i fråga är högernia och tänkt som Arifis ersättare.

Hur lider ni ekonomiskt av att ramla ur SHE?
– Klart att vi känner av ett tapp. Men det handlar också om att företag idag är lite mer försiktiga var de lägger sina pengar, vi har fått positiv respons från många av våra sponsorer.