Eslöv lyfter upp två talanger

Lasse Eklöv, tränare Eslövs IK. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Två aktörer från Eslövs IK:s ungdomsverksamhet fyller på kring klubbens A-lag. Förutsättningar finns för att Louise Bredhe och Magdalena Lückander snart ska synas i Allsvenskan. 

Klubbens hemsida presenterar de båda tillskotten som skött sin utveckling i EIK de senaste åren. Magdalena Lückander, 18, finns dock i Helsingborg nära moderklubben OV för gymnasiestudier till vardags.

– Det känns såklart väldigt roligt och samtidigt väldigt spännande att få komma upp och spela i A laget. Det är kul att jag har fått chansen och jag ska givetvis göra mitt bästa för att ta till vara på den, säger mittsexan till klubbens hemsida i samband med flytten uppåt.

Bredhe har två års ytterligare erfarenhet som rent Eslövslöfte. Efter 15 år i klubben når hon fram till miljön där de bästa spelarna finns, på daglig basis.

– Det känns bra och spännande. Jag har spelat med några av spelarna i laget i flera år så det känns som en fördel. Det ska även bli kul att möta större och mer rutinerade spelare, säger hon till klubbens hemsida.

Lasse Eklöv välkomnar Bredhe och Lückander till truppen.

– En egen produkt som vi flyttar upp från U-verksamheten. ”Lollo” har tränat mycket med oss under de två senaste säsongerna och har flyttat fram sina positioner steg för steg och nu slåss Lollo om att starta i premiären, säger han om Bredhe.

– Här har vi en blivande mittsexa av rang. Magda är en som ni alla ska ha koll på redan nu. Jag är övertygad att hon kommer lyfta under 20/21, hon ska bara bli lite tuffare och smälla på ännu mer. När väl detta är på plats kommer speltiden bara öka och öka, fortsätter tränaren angående Lückander.