Eskilstuna Guif förlorade igen

Kristianstads Maja Hansson. Foto: (Arkiv) Mathilda Ahlberg, Bildbyrån.

Eskilstuna Guif har haft en tung start på säsongen i damallsvenskan med endast en tvåpoängare på sex spelade matcher. Under söndagseftermiddagen tog de emot Kristianstad HK på hemmaplan, och även denna gången åkte laget på en förlust. 

Guif:s damer får vänta ännu lite längre på sin nästa vinst i allsvenskan. Under dagens hemmamatch mot Kristianstad var det just hemmalaget som drog iväg i början av matchen. Eter en snabb upphämtning från skånelaget följdes de båda lagen sedan jämnt åt fram tills mitten på halvleken. Kristianstad drog iväg något och Eskilstuna tvingades till matchens första time-out.

Halvtidsresultat: 12-16

Den andra halvleken startade målfattigt för båda lagen, men för Eskilstuna dröjde det in i spelminut 12 innan det första målet för halvleken kom. Kristianstad var det klart bättre laget i den andra halvleken, och trots många försök till kvittering från Eskilstunas håll så var det aldrig riktigt nära en tvåpoängare för laget.

Värt att notera från matchen var Maja Hansson som gjorde nio mål för sitt Kristianstad.

Eskilstuna Guif-Kristianstad HK 19-24 (12-16)

Mål, Eskilstuna: Sofia Delac 6, Mia Lagumszija 6, Joline Jakobsson 3, Jessica Dickfors 2, Moa Hjalmarsson 2.

Mål, Kristianstad: Maja Hansson 9, Andrea Jacobsen 5, Katja Ryersberg 3, Elin Steen 2, Zoe Afram 2, Martina Weisenbilderova 2, Alva Söderbom.