Damallsvenskan ska avgöras – Aranäs eller Kärra till SHE

Foto: Marek & Beata Hom

I dag spelas sista omgången i Damallsvenskan och alla blickar riktas mot HK Aranäs och Kärra HF. Ett av lagen kommer att knipa direktplatsen till SHE och inför dagens matcher är det otroligt, otroligt jämt.

21 omgångar är spelade i Damallsvenskan 2020/21. Efter dagens matcher är omgång 22 fullbordad och då kommer det stå klart om det blir HK Aranäs eller Kärra HF som direktavancerar till SHE nästa säsong.

Det är otroligt jämnt. En titt på tabellen visar 1an HK Aranäs, 32 poäng, +/- 97 i målskillnad med 551 gjorda mål. Aranäs är dock punktmarkerade av 2an Kärra HF, också dem med 32 poäng men +/- 96 i målskillnad och 609 gjorda mål.

Så räkna med torpedhandboll i jakt på två poäng och bra målskillnad för både Aranäs och Kärra. Aranäs tar emot Tyresö Handboll i Kungsbacka Sporthall medan Kärra tar E6an i norrgående riktning mot Uddevalla för att kampera mot GF Kroppskultur. Dagens motståndare, Tyresö och Kroppskultur, parkerar i mitten av tabellen och det Damallsvenska kontraktet är säkrat sedan länge.

Reglerna för avancemang hämtar vi från Tävlingsbestämmelserna:

”Serieplacering avgörs genom antal poäng. Vid lika poängtal avgörs placeringen genom målskillnad. Är målskillnaden lika placeras det lag främst som gjort flest mål. Har lagen lika många mål är lagens inbördes möten avgörande”.

För laget som placerar sig 2a i Damallsvenskan väntar kvalspel mot Skövde HF.

Information om streaming hittar du i vanlig ordning här.