Damallsvenskan: Så slutade lördagsmatcherna

IF Hallby var huvudet högre än Nacka HK och Kärra HF slog till på nytt. De övriga resultaten gick emot tabellförväntningarna, Skånela IF fick derbyfeeling och Eslövs IK kämpade ner AIK.

Föga förvånande ligger Kärra i täten genom att vara bra vecka efter vecka. Eskilstuna Guif var inget hinder för topplaget som gjorde 17 mål per halvlek i ännu en urladdning på hög nivå.

Cecilia Schön blev målbäst med åtta fullträffar, linjespelaren har också tagit mer plats in på vårsäsongen. Guifs fyramålsskyttar Lovisa Delac och Caroline Karlsson kunde knappast göra något åt det övermäktiga motståndet.

Skånela vann en placering genom att besegra lokalkonkurrenten Tyresö Handboll. Clara Bergsten var i gott slag för hemmalaget med sju mål och Tyresös Annika Näräkkä hängde på till samma utdelning.

Med fyra minuter kvar hade SIF:s Josefin Ekvall fyllt utvisningskvoten och lämnade planen. Tyresös sista ansträngning innebar att gästerna var uddamålet efter men Moa Andersson hade sparat krafter och jobbade in totalt sju egna mål via matchens tre sista.

Nacka HK förmådde inte förändra sin förlustrad när IF Hallby var på besök. Istället hade Elsa Helle skyttefest för bortalaget (nio mål) och ur-Hallbyspelare Emma Shepherd fyllde på med fem nätkänningar. Nackas starkaste kort offensivt, Elin Åkesson nätade fem gånger.

AIK höll spänningen uppe mot Eslöv med likaläge och sju minuter kvar att spela. Efter Alice Hirschs kvittering (25-25) gick dock Eslöv på bäst. Lina Wessberg och Emma Jönsson övertygade med sex mål var i vinnarlaget. Linnéa Lindhs sammanlagt åtta mål var ett minne blott när Solnalaget kammade noll mot bortaförsvaret i slutminuterna.

Kärra tog över serieledningen men HK Aranäs kan kontra tillbaka i sin söndagsmatch mot OV. Helsingborg. Tian GF Kroppskultur och elvan GT Söder går en viktig kamp och står för närvarande på samma poäng kring nedflyttningsstrecket