Damallsvenskan: Så gick det i lördagens matcher

Olivia Svalstedt. Foto: Claus Meyer

Det spelades tre matcher i Damallsvenskan under lördagen och det blev storseger för OV Helsingborg, tung bortaskalp för Kärra samt uddamålsseger för Tyresö.

Så här gick det i matcherna:

Nacka HK – OV Helsingborg 21–33 (13–15)
En jämn första halvlek där Nacka stod upp på ett väldigt bra sätt. I den andra bytte matchen skepnad – endast tolv minuter in på halvleken och OV hade ryckt ifrån till ledning med 23–14. Där förlorade naturligtvis Nacka matchen och OV kunde ta två viktigt poäng i jakten på SHE.
Bästa målskytt Nacka: Kinga Kozdra, 7 mål
Bästa målskytt OV: Anne Lind, 8

Skånela IF – Kärra HF 26–31 (13–18)
Kärra gick upp i serieledning tack vare segern, en serieledning som Aranäs kan återta under söndagen. En fin match av Kärra som tog kommandot direkt i den första halvleken och som höll femmålsledningen matchen ut. Imponerande på nytt av Göteborgslaget.
Bästa målskytt Skånela: Veronica Wislander, 8
Bästa målskytt Kärra: Cecilia Schön, 7

AIK – Tyresö Handboll 18–19 (9–11)
Lördagens mest dramatiska match spelades i Stockholm och det var Tyresö som lyckades vinna till slut. Med åtta minuter kvar hade Tyresö ledningen med tre bollar, men AIK kämpade sig ikapp och kvitterade till 18–18 med mindre än fem minuter kvar. Tyresö skulle dock få sista ordet – Tindra Sundin avgjorde med 13 sekunder kvar och Tyresö tog en mycket tung och viktig seger.
Bästa målskytt AIK: Ronja Gustafsson & Ella Sjöberg, 3
Bästa målskytt Tyresö: Olivia Svalstedt, Sara Greb & Tindra Sundin, 4