Damallsvenskan: Så gick det i lördagens matcher

Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Fem matcher spelades i Damallsvenskan under lördagen och det bjöds på både skrällar och favoritsegrar. Häng med här i vår genomgång.

Matcherna det handlar om är följande:

OV Helsingborg – GT Söder 28–18 (10–7)
GT Söder har fått en jobbig start på säsongen men gjorde det bra i första halvlek mot OV Helsingborg. I andra orkade GT Söder inte riktigt hålla samma nivå på spelet medan OV kom igång mer och mer. Martina Persson blev målbäst i hemmalaget med fem fullträffar, Elise Andersson i Söder ville inte vara sämre då även hon gjorde fem mål.

Eslövs IK – Kärra HF 26–34 (9–15)
En skräll naturligtvis att Kärra vann borta mot Eslöv. Skånelaget är topptippat även i år och dessutom med spel på hemmaplan – då räknade nog de flesta med EIK-seger. Men Kärra är ett riktigt bra lag och kunde rida på vågen efter en fin start på matchen med sexmålsledning i paus. Det skadade heller inte att Olivia Sahlin var stekhet och gjorde tio mål.

Eskilstuna Guif – Tyresö Handboll 22–23 (13–14)
Tinda Sundin hade nog ingen dum lördagskväll efter Tyresös seger borta mot Guif. 20-åringen satte avgörande 22–23 med med fyra sekunder kvar och blev därmed stor matchhjälte för Tyresö. Matchen var otroligt jämn från start till slut, men Tyresö fick sista läget och det räckte för Sundin.

IF Hallby – GF Kroppskultur 26–24 (12–10)
Hallby är delad serieledare i Allsvenskan efter segern mot Kroppskultur! 12–10 var ställningen i paus och det var precis lika jämnt i den andra halvleken. Hallby var i förarsätet hela vägen men Kroppskultur vägrade sig och därför blev det jämnt hela vägen in i mål. Bästa målskytt i Hallby var inte en spelare utan fyra (!) femmålsskyttar: Elin Johansson, Emma Wahlström, Nora Edin och Isa Franzén. I bortalaget var Frida Alm hetast med sex mål.

Nacka HK – Skånela IF 25–28 (12–13)
Även här var det riktigt jämnt, men med ett bortalag som var snäppet vassare när det skulle avgöras. Framförallt Veronica Wislander hade en lyckosam dag med nio mål och riktigt bra spel rätt igenom. Nacka får jobba vidare, men kan glädjas åt Ellen Norrgranns sju mål.