Damallsvenskan: Så gick det i helgens matcher

Filippa Sarenbrant. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Damallsvenskan rullar på och det bjöds på flera intressanta och häftiga matcher under helgens omgång, den femte under årets säsong.

Så här gick det:

Kärra HF – OV Helsingborg 28–23
Hemmalaget kopplade ett grepp om matchen i den första halvleken och OV, som underpresterat så här långt under säsongen, tilläts sedan aldrig att komma närmare än tre mål i den andra halvleken. Kärra fortsätter att imponera och ligger tvåa i serien.
Bästa målskytt Kärra: Emmie Svensson & Lovis Jansson, 6 mål.
Bästa målskytt OV: Linnéa Thulin, 5.

Tyresö Handboll – GT Söder 30–14
Det mesta talar för att GT Söder kommer att åka ur en serie för andra säsongen i rad. Mot Tyresö hade Söder inget att hämta och Tyresö kunde vinna enkelt. Tyresö ser riktigt intressant ut och det kryllar verkligen av spännande spelare i Christopher Carlssons lag.
Bästa målskytt Tyresö: Annika Näräkkä, 7.
Bästa målskytt Söder: Amanda Bilfeldt, 3.

GF Kroppskultur – Eslövs IK 25–34
Med tanke på att ställningen i paus var 9–10 kan man lugnt säga att de båda halvlekarna var som natt och dag. Eslöv har inte riktigt gått att känna igen under säsongsupptakten, men mot Kroppskultur fick de verkligen igång sitt anfallsspel i den andra halvleken och tog en mycket viktig seger.
Bästa målskytt Kroppskultur: Julia Bredeby, 7.
Bästa målskytt Eslöv: Filippa Sarenbrant, 7.

Skånela IF – IF Hallby 24–28
Hallby fortsätter att överraska och leder serien efter fem omgångar. Extra imponerande med segern mot Skånela var underläget i paus efter en mindre bra halvlek. I andra öste Hallby på igen och vann till slut tämligen komfortabelt. Imponerande!
Bästa målskytt Skånela: Moa Andersson, 8.
Bästa målskytt Hallby: Emma Wahlström, 7.

AIK – Eskilstuna Guif 25–24
Helgens mest dramatiska match stod AIK och Guif för, där hemmalaget stod som segrare. Lagen bytte mål med varandra under hela första halvlek och det dröjde till det var ungefär tolv minuter kvar innan AIK hade skaffat sig ett till synes starkt läge att vinna matchen, då i ledning med 23–19. Men Guif vägrade att ge upp och med fem minuter kvar kvitterade Sofia Delac till 24–24. AIK skulle dock få sista ordet och Ida Lindlöf avgjorde matchen med nästan två minuter kvar. Efter det misslyckades båda lagen med att göra mål och AIK kunde spela hem två tunga poäng.
Bästa målskytt AIK: Linnéa Lindh, 6.
Bästa målskytt Guif: Sofia Delac, 9.

HK Aranäs – Nacka HK 35–19
Seriefavoriten från Kungsbacka har kommit igång och körde över unga Nacka med 35–19. Med tanke på att ställningen var 20–9 efter 30 minuter var matchen över redan där och Aranäs kunde ta det lugnt i andra halvlek.
Bästa målskytt Aranäs: Alexandra Lundström, 8.
Bästa målskytt Nacka: Ellen Norrgrann & Alva Persson, 5.