Damallsvenskan: Kropps och Boden delade på poängen

Sara Nordström 6 mål för sitt Boden Handboll mot GF Kroppskultur Foto: Arkiv

GF Kroppskultur och Boden Handboll avslutade 21’a omgången i Agnebergshallen Uddevalla på måndagskvällen. En för båda lagen livsviktig match, Boden som jagar kvalplats till eliten och Kropps som har nedflyttningsspöket tätt inpå.

Som oftast när dessa två lag möts så blev det målsnålt, två bra försvar och bra målvakter i båda lagen så behövs ingen kulram.
En kamp från första till sista minut blev det och maxledning för någon av lagen var två bollar, Kropps hade vid ett tillfälle 10-8 i första och Boden hade 16-18 och 17-19 i favör men när Sara Arvidsson satte 20-lika för sitt Kropps med 3 minuter kvar att spela så blev det slutresultat, inget av lagen kunde avgöra,
20-20 efter 11-11 i paus.

Viktig poäng för Kropps i nedflyttningskampen och man har en tuff bortamatch i sista omgång, OV Helsingborg som jagar elitkvalplats. Värsta konkurrenten för Kropps är Bjurslätt/Torslanda som har Kärra HF på bortaplan. Lika viktig poäng för Boden som avslutar hemma mot KFUM Lundagård, Boden behöver sannolikt en poäng till för att säkra ett elitkval.

GF Kroppskultur – Boden Handboll 20 – 20 (11 – 11)
GFK: 
Rebecka Sandberg 10
BHIF: 
Emmy Nordmark 7
Publik: 329

Sista omgången i damallsvenskan 2015/16
Lördag 19 mars, matchstart kl: 17.00

OV Helsingborg HK – GF Kroppskultur
Skara HF – Eskilstuna Guif
Kärra HF – Bjurslätt / Torslanda
Boden Handboll IF – KFUM Lundagård
Tyresö HF – Lidingö SK
RP IF Linköping – Skånela IF


Resultat och Tabell damallsvenskan