Damallsvenskan: Jämnt och tajt i söndagens matcher

Victoria Orest. Foto: AIK Handboll

Tre matcher spelades i damallsvenskan under söndagen och det var jämnt i samtliga. Till slut stod HK Aranäs, Tyresö Handboll och AIK som vinnare.

Så här gick det i matcherna:

HK Aranäs – Eslövs IK 29–26
Aranäs jagar de absoluta topplagen och hänger definitivt på i toppstriden efter segern mot krisande Eslöv. Detta Eslöv som verkligen inte har fått någon bra start på säsongen, men som stod upp bra mot Kungsbackalaget. Aranäs hade ledningen med 13–5 efter knappt 20 minuter och redan där kändes matchen klar, men EIK tog sig tillbaka och med fyra minuter kvar var de endast två mål ifrån. Då punkterade hemmalagets Emelie Batista matchen och Aranäs tog två tunga poäng.
Bästa målskytt Aranäs: Anna Heed, 7 mål
Bästa målskytt Eslöv: Filippa Sarenbrant, 6

Tyresö Handboll – GF Kroppskultur 25–21
Även här var det jämnt och lagen bytte ledning med varandra flera gånger under den första halvleken. I den andra var det Tyresö som tog kommandot tack vare några snabba mål och avståndet de skaffade sig då räckte för att hålla undan och vinna matchen. Viktig seger för Tyresö medan det var en otrolig tung förlust för ett Kroppskultur som sliter match efter match.
Bästa målskytt Tyresö: Olivia Svalstedt & Annika Näräkkä, 6
Bästa målskytt Kroppskultur: Julia Bredeby & Tove Lindberg, 4

AIK – IF Hallby 24–22
Hallby har startat säsongen riktigt bra och fick ta på sig favoritskapet inför bortamatchen mot AIK. Men det var Stockholmslaget som tog två poäng, detta trots en tuff start då Hallby gjorde ett litet ryck. AIK kom tillbaka och hade övertaget inför slutminuterna, men då blev det riktigt spännande, framförallt när Hallby endast var ett mål ifrån med drygt tre minuter kvar. Hemmalagets Ella Sjöberg avgjorde när sju sekunder återstod.
Bästa målskytt AIK: Linnéa Lindh, 6
Bästa målskytt Hallby: Elsa Helle, 7