Bortaseger i Eslövshallen

Eslövs nye tränare Lars Eklöv i samspråk med nya mittnian Maja Svensson. Foto: Christoffer Borg Mattissom

Den femte omgången i damernas allsvenska är inledd. I Eslövshallen tog fd SHE-laget Eslövs IK emot Tyresö Handboll. Båda lagen kom med förluster i bagaget och en rejäl krigarinställning. Gästerna från södra Stockholmsregionen inledde bäst, men Eslövsgänget krigade sig tillbaka i matchen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Vi spelade en brilliant handboll den första kvarten, tyckte Eslövs nya tränare Lasse Eklöv. Hämtade upp ett underläge och ledde med 8-6 när Emma Olsson blev utvisad (20.34).

Tyresö svarade med fyra raka mål och höll sedan ledningen hela vägen in i pausvilan (10-15).

– Vi fick bort deras vänstersida och gick på mål med hela laget, kommenterade Tomas Hedlund vändningen.

I inledningen av den andra halvleken kröp hemmalaget lite närmare och hade 14-16 efter fyra minuters spel. Sedan var det roliga slut för Eslöv och Tyresö drygade ut sin ledning genom ett effektivt omställningsspel med rejält tryck.

Slutresultat Eslöv – Tyresö 21-30 (10-15).

– Vi har haft problem i tidigare matcher och tappat vårt anfallsspel. Den här gången fick vi med fler spelare. Alla tog ansvar, analyserade Tomas Hedlund och fortsatte. Vi har pratat om detta och jag är stolt över att tjejerna tagit det till sig.

Tonen var inte lika munter i hemmalägret, även om Lasse Eklöv var nöjd med delar av matchen.

– Jag tycker att vi inleder båda halvlekarna bra. Sedan smyger sig en osäkerhet in efter några fina missade lägen. De spelmönster vi tränat så mycket på bryts. Det blir egna initiativ i stället för lagspel.

Tomas Hedlunds analys av motståndaren var: bra spelare, som inte riktigt hittat sina roller efter tappet av framför allt mittnian Julia Bardis.

– Hon drev laget de sista två åren. Sedan har de förlorat några andra rutinerade spelare också som Albana Arifi (Lugi) och Andrea Johansson (Boden).

I och med segern klättrade Tyresö upp til en fjärde plats och Eslöv ligger kvar som jumbo.

Publik: 302
Matchens lirare: Fia Ertzinger (Eslöv) och Jenne Lohi Peltola (Tyresö)

Övriga resultat i damallsvenskan 27/10

OV – Tumba 27-24 (17-13)
Bjurslätt/Torslanda – Skånela 27-28 (12-12)
Spårvägen – Hellton 23-23 (13-15)

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here