Allsvenskan lördag: Andra raka för expert-taggat Drott

Stina Lago, HK Drott. Foto (arkiv): Krister Andersson/Bildbyrån.

Även hemmapremiären mot IF Hellton slutade på bästa sätt för HK Drott. Så här långt går Halmstadlaget emot expertrösterna med två raka segrar. – Det är en morot för oss. Vi blir mer taggade av det, sade Louise Lilja till Hallandsposten.

I de första matcherna stämmer spelet sällan på alla håll och kanter. Desto mer respekt till lagen som trotsar fel och brister och plockar poäng.

Dit hör Drott som höll hem med 27–24 mot Hellton. Laget har snarare ökat slagstyrkan på kort tid. Tali Barel och Emma Backmark gjorde tävlingsdebut under lördagen, Lilja gick från ett premiärmål till sju tongivande skott i nät i omgång två.

– Jag tycker att det känns ganska stabilt under hela matchen. Vi känner oss trygga och jobbar med att hitta spelet bakåt, men det känns ändå stabilt, sade hon till Hallandsposten.

Motsvarande gäller negativt för Eskilstuna Guif som tangerar botten med sin stökiga start. Laget lade ut hemmamötet med Kärra HF till landsorten men gjorde slät profil och försvann i ett hav av egna misstag och motståndarkvalitet. Mia Lagumdzija försökte med sju mål, gästerna hade dubbelt upp med Moa Eggers och Maja Lindström.

Nacka HK och Tyresö Handboll kastade taktpinnen mellan sig innan Malin Berndal avgjorde med det enda målet i slutminuten. OV Helsingborg var illa ute halvvägs men hämtade in nykomlingen IF Hallby med knapp marginal till sist.

Allsvenskan 5 oktober
HK Drott–IF Hellton 27–24 (14–12)
Eskilstuna Guif–Kärra HF 20–33 (7–17)
IF Hallby–OV Helsingborg 22–24 (12–7)
Nacka HK–Tyresö Handboll 28–27 (15–13)