Allsvenskan dam: Sammanfattning från helgen

Kärra HF. Foto: Marek Hom

Två omgångar återstår av Allsvenskan och det ser ut att kunna bli dramatiskt på flera ställen, det står klart efter helgens tre matcher.

ANNONS

Nu är det bara två omgångar kvar av Allsvenskan och när vecka elva övergår i vecka tolv vet vi exakt hur serien slutade.

I helgens spelades det tre matcher:

OV Helsingborg – AIK 20–16
En väldigt tung seger för AIK som nu måste vinna båda sina återstående matcher för att undvika direkt nedflyttning. Problemet för AIK är att laget ovanför i tabellen, Drott, har 68 plusmål på just AIK. Just därför krävs två storsegrar för Stockholmslaget samtidigt som Drott måste förlora rejält.
I lördagens match mot OV hade Helsingborgslaget ett försprång hela kampen och vann rättvist till slut. Bästa målskytt i matchen blev AIK:s Julia Grahn med sex fullträffar.
För OV:s skull lever hoppet om en kvalplats till SHE i allra högsta grad. En poäng är Helsingborg bakom Guif.

GT Söder – HK Drott Halmstad 24–17
En solklar seger för GT Söder som nu ser ut att klara nytt kontrakt i Allsvenskan. Visserligen är det jämnt och det kan bli kval, men det ska mycket till eftersom det är minst två lag som måste ta sig förbi Söder i tabellen om laget ska tvingas till kval. Om Drott vinner båda sina matcher har man en möjlighet att undvika kval.
Flest mål i matchen gjorde Söders Yasmin Domonji med tio.

Kärra HF – Skånela IF 28–31
Det blir spel i division 1 nästa säsong för klassiska klubben Kärra. I lördagens match mot Skånela, ett lag som krigar för att undvika negativt kval, var det jämnt och tajt. Men Skånela vann till slut och har nu den allsvenska platsen i egna händer. Skånelas Moa Andersson var hetast i målprotokollet med elva fullträffar.

Källa: Svenskhandboll.se

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here