Allsvenskan dam: Otroligt jämnt inför uppehållet

Hellton. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Elva omgångar är spelade av Allsvenskan och det är en otroligt jämn serie vi har inför juluppehållet. Från ettan Tyresö Handboll till OV Helsingborg under nedflyttningsstrecket skiljer endast sex poäng.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det lär med andra ord bli en otroligt intressant serie när den återvänder efter juluppehållet. Tre lag leder serien ihop, även om Tyresös målskillnad gör att laget har förstaplatsen. Bakom de tre topplagen jagar framförallt Eskilstuna Guif.

Bjurslätt/Torslanda må ligga sist, men det är endast fem poäng upp till säker mark.

Så här gick det i den sista omgången före uppehållet:

Bjurslätt/Torslanda – OV Helsingborg 25–24
Supertungt för krisande OV Helsingborg att förlora ännu en tajt match. OV sågs som en av favoriterna att gå upp till SHE, men sladdar rejält och ligger näst sist i den visserligen jämna tabellen. Bjurslätt/Torslanda stod för en stark prestation och avgörandet kom med drygt två minuter kvar när Elita Höghielm satte dit 25–22. Målbäst i Bjurslätt/Torslanda var dock 17-åriga Anna Boström med fem mål. Anne Lind gjorde sex mål för OV och var med det bäst i bortalaget.

GT Söder HK – HK Aranäs 16–23
En liten skräll trots allt att GT Söder, som inför omgången var ensam serieledare, förlorade den här matchen och endast lyckades göra 16 mål. Men Aranäs är ett väldigt bra lag och segern var på inget sätt orättvis. Femmålsskyttarna Louise Karlfeldt och Tilda Palm stack ut för Kungsbackalaget medan GT Söders Yasmine Domonjis sju mål var flest i hemmalaget.

IF Hellton Karlstad – Tumba HK 21–24
Ännu en skräll där serietvåan Hellton hemmaföll mot bottenlaget Tumba. Matchen avgjordes på slutet och där visade Tumba större kyla och bättre försvarsspel, vilket räckte för att ta hem segern mot ett chockat Hellton. De båda lagens bästa målskyttar gjorde sju mål. I Hellton var det Ida Holm och i Tumba Jessica Rydberg.

HK Drott Halmstad – Eskilstuna Guif 29–23
För att fullborda den elfte omgångens skrällar lyckades även HK Drott Halmstad överraska mot ett topplag, den här gången mot Eskilstuna Guif. Drott börjar därmed att avancera i tabellen medan Guif sladdar lite i toppen. Johanna Andersson var målbäst för hemmalaget med sju fullträffar medan två spelare delade på det i bortalaget med fem mål vardera: Sofia Tenglin och Josefin Johansson.

Spårvägens HF – Eslövs IK 19–38
EIK började säsongen svagt och det fanns en viss oro att laget skulle åka ur en serie två säsonger i rad. Men Eslöv har verkligen kommit igång och mot Spårvägen blev det utklassning. Lina Wessberg visade att hon är för bra för Allsvenskan med sina tio mål och i hemmalaget var Clara Bjuvensjö målbäst med fem.

Skånela IF – Tyresö Handboll 18–21
En jämn historia som avgjordes först med drygt tio minuter kvar. Då gjorde Tyresö ett ryck som Skånela aldrig klarade av att hämta in. Tack vare segern är nu Tyresö serieledare – starkt jobbat av Stockholmsklubben. Fanny Norsten var målbäst i den här matchen med sex mål medan hemmalagets Sofie Kou Aune som alltid stack ut, den här gången med åtta mål.

Allsvenskan är tillbaka igen den 5 januari.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here