Allsvenskan dam: Jämnt i toppen efter flera favoritsegrar

Lina Wessberg. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Den gångna helgen spelade samtliga lag i Allsvenskan. Flera av topplagen vann sina matcher och därför ser det hyperintressant ut i tätstriden.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Tio omgångar är spelade av Allsvenskan så här långt och tabellen är riktigt jämn. Serieledande GT Söder har 14 poäng och när till Spårvägens HF på sjätteplatsen skiljer det endast tre poäng.

Så här gick det i helgens matcher:

OV Helsingborg – HK Drott Halmstad 24–27
Två lag som lite överraskande krigar i botten av tabellen drabbade samman på fredagskvällen och det var bortalaget från Halmstad som drog det längsta strået. OV började bäst, men Drott kom igång mer och mer och i paus var ställningen helt lika, 13–13. I den andra halvleken var det väldigt jämnt i stort sett hela vägen, men när Emma Backmark gjorde två raka mål hade bortalaget plötsligt en tremålsledning. Drott vann med 27–24 efter att Vilde Hansen Steinlund blivit målbäst med sex fullträffar. I hemmalaget var Martina Persson överlägset vassast med nio mål.

Tyresö Handboll – Spårvägens HF 34–20
Tyresö hänger med i toppstriden efter ännu en storseger, den andra på raken. Spårvägen hade inte mycket chans i matchen utan hemmalaget tog kommandot direkt och släppte aldrig det ifrån sig. Frida Blohm gjorde sex mål för Tyresö och var med det målbäst. I bortalaget var Clara Bjuvensjös fyra mål flest.

Eslövs IK – Bjurslätt/Torslanda 31–20
EIK startade serien svagt men har kommit igång mer och mer och jagar nu en kvalplats uppåt. Det var aldrig något snack mot Bjurslätt/Torslanda och EIK kunde ta en elvamålsseger, mycket tack vare Lina Wessbergs sex mål. Annie Toft gjorde fem mål för bortalaget, vilket var flest där.

Tumba HBK – Eskilstuna Guif 33–22
Helt klart omgångens stora skräll. Tumba HBK kämpar i bottenstriden och Eskilstuna Guif siktar på att nå SHE. Men Tumba lyckades med det mesta och i bortalaget var det inte mycket som stämde, därför vann Tumba och dessutom med stora siffror. Tio mål från Jessika Rydberg skojar man inte bort. I bortalaget var Josefin Johansson hetast med fem fullträffar.

GT Söder – Skånela IF 28–24
Sensationslaget GT Söder fortsätter att imponera. Trots knappt underläge i paus (13–14) och ett starkt Skånela på den andra planhalvan kunde GT Söder ta sjunde segern på tio matcher den här säsongen. Hur lyckades hemmalaget då med det? Jo, 14 (!) mål från Johanna Vidgren var till god hjälp. Alexandra Schaerlunds sju mål räckte föga för Skånela.

HK Aranäs – IF Hellton Karlstad 23–23
Oj, oj, oj vilken dramatik det var i Kungsbacka. På slutsignal kvitterade hemmalagets Rikke Jensen till 23–23 vilket också blev slutresultatet. Jensen blev stor poängräddare för Aranäs, men hetast i målprotokollet var Louise Karlefeldt med åtta mål. Ida Holm i Hellton var ännu vassare med nio fullträffar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here