AIK bygger vidare på truppen

Vilborg Pétursdóttir och Ellen Wettebrandt. Foto: AIK

AIK Handboll har gjort klart med Ellen Wettebrandt och Vilborg Pétursdóttir inför kommande säsong. För Pétursdóttir handlar det om en förlängning, medan Wettebrandt är ny in i klubben. 

AIK slutade femma i Damallsvenskan 2012/2022 och laddar om för ytterligare ett år i serien. Isländska Vilborg Pétursdóttir har, efter avslutade studier, valt att stadga sig i Solna och fortsätter därmed karriären i AIK.

– Mina styrkor på handbollsplanen är försvar och en mentalitet av att aldrig ge upp, oavsett vad måltavlan visar, säger kantspelaren till klubbens hemsida.

AIK´s Sportchef Tomas Ryde är nöjd över att få behålla isländskan.

– Vilborg har etablerat sig som en fullständig gnagartjej. Har egenskaper och viljan att träna och spela med 100% insats varje gång. En förebild för unga AIK tjejer!

Ellen Wettebrandt har tidigare hunnit med spel i bland annat Lidingö och Nacka, innan hon förra säsong anslöt till GT Söder i Allsvenskan. Nu är hon dock redo för nya utmaningar i Solnaklubben.

– Det ska bli superkul att lära känna ett nytt gäng, jag hoppas kunna bidra med ett tufft försvarsspel och en riktig krigarinställning. Dessutom tidigare rutin från Allsvenskan och spelet där, säger Wettebrandt till klubbens hemsida.

– Vår tro är att Ellen kommer växa ytterligare och etablera sig i Allsvenskan när hon får möjlighet att träna i en bra miljö. Bra försvarsspelare och en fantastisk person, säger Ryde till klubbens hemsida.