Sekunddrama i damallsvenskan mellan Skånela och Boden Handboll

Emmy Nordmark 7 mål för Boden Handboll mot Skånela IF. Foto: Mats Engfors Fotograpic

Det blev en gastkramande historia i Vikingahallen Märsta när Skånela IF tog emot Boden Handboll på onsdagskvällen.

Lagen följdes åt större delen av första halvlek men Skånela hade 10-8 och 13-10 innan Boden lyckades krympa Skånelas ledning till 13-12 i paus.
Man fortsatte sen att följas åt i början av andra halvlek men med Skånela i ledning med oftast ett mål men i minut 39 så tar Boden ledningen 16-17 men Skånela vänder och tar åter ledningen med 18-17 och har 22-20, då Boden gör tre raka mål och ny ledning 22-23. Sen vänder tillställningen igen och Skånela går till 25-23 med två minuter kvar, Boden reducerar 25-24 med 1,30 kvar.
Skånela tar ”time out” med 22 sekunder kvar av matchen och vill knyta ihop säcken men därefter stress och strul för Skånela och Bodens lagkapten Annica Ölen gör en ”steal” och levererar bollen till Emmy Nordmark som kontrar in 25-25 med en ynka sekund kvar.

Stor glädje i bortalaget, mindre kul i hemmalaget som hade två poäng i säcken men glömde knyta igen den.

Båda lagen har genom var sin poäng fortfarande häng på kvalplats till elitserien och då närmast OV Helsingborg ovan kvalstrecket som för övrigt reser till just Boden på söndag, Skånela tar sig an GF Kroppskultur borta på Lördag.

Skånela IF – Boden Handboll 25 – 25 (13 – 12)
SIF: 
Theres Östlund 9
BHIF:
Emmy Nordmark 7
Publik: 107

Resultat och tabell damallsvenskan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here