Damallsvenskan: 14’e omgången färdigspelad, Skara i topp.

Amanda Björndahl, åtta strutar för sitt B/T, kampen ikring allsvenska strecken går vidare.

Damallsvenskans 14’e omgång är nu komplett och Skara HF behåller sin ledning med 6 poäng före Tyresö och GUIF som jagar närmast. Sju omgångar kvar och 14 poäng att spela om för avancemang elit, kval till elit, undvika kval att stanna kvar och undvika nedflyttning. En spännande vår är att vänta men Skara har förarsätet mot eliten och går som tåget, en räcka av lag krigar om kvalplatser till eliten och minst fyra lag kämpar i nedre tabellen för att undvika nedflyttning och även kval för att få stanna kvar i ligan. Många ”måste” matcher är att vänta vilket förhöjer spänningen avsevärt i Sveriges underbara andraliga (Damallsvenskan) som är ytterst sevärd.

Två sista matcherna innan vi stänger omgång 14 och summerar bjöd på en nagelbitare i Lund.
Två lag där båda lagen haft en negativ trend med förluster och hamnat i streckstriden i nedre regionen.

Nu blev slutresultatet seger för hemmalaget KFUM men det var krig in till mållinjen mot RP, ett lag som lyft sig efter uppehållet och gav topplaget bl.a. GUIF en ”hell of a game” här i vinterkylan.

KFUM hakar på kampen om en kvalplats till eliten så det blir många matcher som är avgörande för upp eller ner. RP har ambitionen att undvika nedflyttning och har två snäva förluster men har go att undvika nedflyttning.

GF Kroppskultur vill vara med i matchen, nu körde man över B/T i hemmahallen med stora siffror, 33-23 efter 20-13 i paus.
Det var liksom ingen tvekan att hemmalaget skulle vinna och det stort. Kropps vill vara kvar i allsvenskan och nykomlingen B/T får ta nya tag för fortlevnad i allsvenskan.

KFUM Lundagård – RP IF Linköping 19 – 18 (11 – 11)
KFUM: 
Betty Svensson 7
RP:
Nataile Barhanko 5
Publik: 86

GF Kroppskultur – Bjurslätt/Torslanda 33 – 23 (17 – 8)
GFK:
Sara Arvidsson 4, Julia Walstern 4, Lisa Olsson 4, Malin Andersson 4.
B/T:
Amanda Björndahl 8,
Publik: 273

Resultat och tabell damallsvenskan

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here