Makalös vändning av GUIF i damallsvenskan.

Glädje i GUIF, tränarna Peter Luksic (t.v)) och Johan "Mois" Moberger firar en mirakelvändning i damallsvenskan. Foto: GUIF

Lördagens damallsvenska bjöd på fyra matcher som kan ge liten visshet hur ligan slutar.

Tyresö Handboll körde över Boden Handboll i första halvlek, 17-9. Boden fattade mod och tog sig tillbaka i matchen, 19-18 men Tyresö efter time out tog återigen kommandot till 22-18 och var seger skulle gå var givet, slutresultat 26-19 vilket parkerar Tyresö på andra plats i ligan medan Boden får svårare att nå elitkval men har god chans.

Nykomlingen Lidingö gav seriesuveränen Skara HF en rejäl kamp om poängen. Lidingö gnuggar på och har en positiv anda i laget så Skara fick absolut fullt upp att bärga två poäng.
Lidingö gav aldrig upp utan gnuggade på och pressade ligasuveränen Skara till mållinjen. Skara är nog säkert nöjda med tvåpoängaren men mest nöjd borde nog Lidingö vara, ett lag som biter ifrån sig väldigt bra i allsvenskan som nykomling, varning utfärdat.

Kärra HF tog emot OV  i en aningen viktig match i de nedre regionen av ligan där OV tog befälet och hade en eller flera bollar upp under matchen och efter 14-16 i paus blev OV seger med tre bollar, 26-29. Mycket viktiga poäng för OV, mindre roligt för Kärra som har en lång förlustserie i allsvenskan trots bra spel.

GUIF hade en seriefavorit på besök, Skånela IF och just Skånela tog initiativet i matchen och hade pausledning med 9-14 som efter paus blev hela 9-16.
Men där slutar ingen match, GUIF tog sig samman och vände tillställningen till en hemmaseger med 23-21, en makalös vändning. Stor glädje i GUIF och mindre i Skånela som varvar toppmatcher med mindre bra, kan nog förklaras i ett ungt lag för framtiden. GUIF tränarduo Johan ”Mois” Moberger och Peter Luksic gladde sig åt segern och en formidabel vändning. (se bild)
GUIF hänger med Tyresö i jakten på en direkt elitserieplats som Skara HF innehar.

Damallsvenskan går nog in mot ett mindre avgörande även om bollen är rund, topp, mellanskikt och botten av tabellen ser given ut idag, det kan ändras kommande omgångar så alla dörrar är öppna för överraskningar. Morgondagens matcher (söndag) ger en vink om var det bär i ligan.

Lördag 23/1

Tyresö Handboll – Boden Handboll 26 – 21 (17 – 9)
TH:
Alexandra Lundström 7.
BHIF: Carin Bergdahl 6
Publik: 137

Lidingö SK – Skara HF 18 – 20 (11 – 11)
LSK:
Helena Stenqvist 4
SHF:
Alexandra Roos 6.
Publik: 77

Kärra HF – OV Helsingborg 26 – 29 (14 – 16)
KHF:
Amanda Borgström 7.
OVH: Emma Lindqvist 9.
Publik: 102

Eskilstuna GUIF – Skånela IF 23 – 21 (9 – 14)
GUIF:
Josefin Johansson 6
SIF:
Kristin Thorleifsdottir 9
Publik: 251

Resultat och tabell damallsvenskan

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here