Superhiten har handbollskoppling – pappa är förbundskapten

Ingen har väl undgått den isländska superhiten B.O.B.A med JóiPé x KRÓLI men det är kanske inte alla som känner till handbollskopplingen.

ANNONS

JóiPé x KRÓLI är höstens succéduo på de isländska musiklistorna och det är bara en tidsfråga innan den spralliga hiphoplåten landar på de svenska topplistorna. En skön låt i sig – och ännu roligare med handbollskopplingen.

För bakom artistnamnet JóiPé står nämligen Jóhannes Damian Patreksson. En kille född 2000 och son till ingen mindre än Patrekur Jóhannesson. 45-åringen är ett respekterat namn i handbollsvärlden efter 241 landskamper och 634 mål för Island. Han har också haft en proffskarriär i klubbar som TUSEM Essen, Bidasoa Irun samt GWD Minden. Han är förbundskapten för Österrikes herrlandslag och tränar klubblaget Selfoss på Island.

Ni som har allmänbildningen på plats vet också att Patrekurs storebror, och Jóhannes farbror, är Guðni Th. Jóhannesson. Islands president.

I musikvideon är JóiPé den lite lugnare varianten, inte den hoppande killen, det är KRÓLI.

Jóhannes Damian Patreksson har själv spelat handboll i Stjarnan men nu lär det vara fullt fokus på musikkarriären. Han har dock kombinerat karriärerna tidigare. Han har vid ett flertal tillfällen producerat highlightsvideos på YouTube och fick en uppskattad hälsning från Nikola Karabatic i februari 2015.

Den videon ser ni här:

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here