Johan Jepson gör comeback – i USA

Foto: IFK Kristianstad

Den smått legendariske IFK Kristianstadspelaren Johan Jepson är tillbaka på handbollsplanen och förbereder sig inför Michael Lipov Memorial Cup.

ANNONS

Johan Jepson rundade av handbollskarriären efter SM-guldet 2016. Han hade då varit IFK Kristianstad trogen i tio år och varit med på resan från lägre divisioner till svenska mästare. Med sin karisma blev han en favorit bland IFK-fansen och förmodligen oförglömlig.

Nu, drygt ett år sedan skorna lades på hyllan, är suget efter handboll för stort för att motstå. IFK Kristianstad publicerade under torsdagen ett foto på Jepson i träning med farmarlaget för att komma i handbollsform igen. Enligt IFK:s twitterkonto ska han delta i Amerikanska mästerskapet men det är inte riktigt rätt.

Jepson ska åka över till USA och spela handboll tillsammans med gamle lagkamraten Pär Möllerberg. Han å sin sida har tidigare lirat för New York Athletic Club där han blev amerikansk mästare 2016, alltså ungefär samtidigt som Jepson vann sista SM-guldet.

Något amerikanskt mästerskap i den bemärkelsen är det inte fråga om nu, det spelas i maj 2018. Däremot ska New York Athletic Club delta i Michael Lipov Memorial Cup som spelas den 27-29 oktober på Northeastern Illinois University i Chicago. Turneringen arrangeras för åttonde året och lockar några av de bästa lagen i USA och Kanada:

Chicago Inter
Revol
New York Athletic Club
Army West Point Black
San Francisco CalHeat
Barrington THC
Alberta Youth
Ontario

I New York Athletic Club har vi tidigare också sett förre Tumba-liraren Björn Lindberg.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here