USM F16: Första segern för OV Helsingborg

OV Helsingborgs F16, ett av 80 lag som spelar steg 3 den 26–27 januari. Foto: Ola Selby

Efter lördagens förlust mot HK Aranäs hade OV Helsingborg press på sig att vinna mot Kristianstad HK. OV stod för en stark prestation och vann med 28–9.

Det ska sägas att båda lagen hade press på sig efter förluster i lördagens matcher. Båda lagen gjorde bättre ifrån sig än de gjorde under lördagen, men det som blev avgörande för OV var att laget visade bättre skärpa i avgörande lägen.

Lennart Ebbinge gjorde vad han kunde från bänken för att få fart på KHK-tjejerna och i perioder fick Kristianstad igång riktigt bra spel. OV var dock lite jämnare i sitt spel och kunde gå fram till 13–5 i paus.

Den andra halvleken var rätt lik den första där OV utnyttjade KHK:s slarv i passningsspelet och det i kombination med en skicklig målvakt i Emma Ahlin gjorde att OV kunde vinna matchen med 28–9.