IK Sävehof klara för finalspelet i Malmö. Foto: Jonas Arkensved

Från Partillebohallen har vi fått in matchreferat från matcherna som spelades i grupp 4.

Sammanfattningen om Steg 4 kan du läsa här.

IK Sävehof – IF Hellton 15 – 9 (8 – 4)

IK Sävehof startar bäst inför en entusiastisk hemmapublik. Rycker till en ledning med 4-1 ganska snabbt innan det blir lite måltorka. Hellton jämnar till det hela med att reducera till 5-3. IKS gör sedan ytterliggare ett litet miniryck för att gå till halvtidsvila med en ledning på 8-4.
Andra halvleken är jämn utan för den delen bli riktigt spännande. IKS håller undan med en ledning på några mål hela halvleken. Så i den här målsnåla matchen så är IK Sävehof det starkare laget.

Målgörare IK Sävehof:
Ebba Gustafsson 6, Cecilia Tillman 2, Emma Troedsson 2, Olivia Sahlin 2, Elin Karlsson 1, Emilia Oddeby 1, Sarah Forsén 1

Målgörare IF Hellton:
Alice Kjällström 2, Philippa Hallqvist 2, Saga Woxlin 1, Malin Jonsson 1, Linnea Sandqvist 1, Louise Hedestad 1, Sandra Tillman 1

Utvisningar: IK Sävehof 2×2, IF Hellton 1×2

Matchens lirare IK Sävehof: Nadja Petersen Ingelsson
Matchens lirare IF Hellton: Philippa Hallqvist

Eslövs IK – IFK Tumba HK 15 – 16 (6 –7)

Två taggade lag startar med tufft och tätt försvarsspel på bägge sidor av planen. Det täta och tuffa spelet leder till en del straffar i början av matchen. Ingen tydlig matchbild mer än att det är tufft och tätt spel från bägge lagen. Tumba går till halvtidsvila med en uddamåls ledning.
Den täta matchen fortsätter i andra halvlek. Det känns dock som om det är Eslöv som har tagit över taktpinnen i matchen. Eslöv har initiativet i matchen länge. Först i 48:e minuten så lyckas Tumba kvittera Eslövs ledning till 15-15. Sedan så gör Tumba även 15-16 med ca minuten kvar. Detta visar sig bli vinstmålet i denna jämna och täta match. Känslan var att båda lagen kunde tagit hem segern, men Tumba har rätta flytet i slutet av matchen när det avgörs.

Målgörare Eslövs IK:
Kajsa Dahlberg 6, Maja Thomasson 2, Mikaela Belokozovska 2, Emilia Milenkovska 2, Johanna Rasmussen 2, Irma Molin 1

Målgörare IFK Tumba HK:
Lisa Ahlén 6, Elin Håkansson 2, Victoria Byström 2, Leonora Blizniuk Krasniqi 2, Hannah Eldås 1, Klara Kjellgren 1, Ebba Syverstad 1, Isabelle Östlund 1

Utvisningar: Eslövs IK 2×2, IFK Tumba HK 3×2

Matchens lirare Eslövs IK: Kajsa Dahlberg
Matchens lirare IFK Tumba HK: Lisa Ahlén

Eslövs IK – IK Sävehof 7 – 17 (3 – 8)

IK Sävehof öppnar matchen starkt både framåt och bakåt. Sävehof tar en ledning med 2-0. Eslöv känner att man vill justera lite så man tar redan i matchminut 4 ta en timeout. Sävehof fortsätter att spela bra bakåt där man håller nollan ända fram till 14:e minuten då Eslöv gör sitt första mål på straff, ställningen då 6-1 till Sävehof. Därefter är det jämnare spel resten av halvleken som slutar 8-3 till Sävehof.
Andra halvleken fortsätter på samma sätt som första halvleken började. Sävehof starkt försvarsspel som ger dem möjligheter att glida ifrån i målprotokollet till 14-5 efter 13 spelade minuter av andra halvlek. Under en sekvens i andra så spelar Eslöv med 3 spelare!?, 3 utvisade spelare. Matchen avslutas spelmässigt jämnare med ett slutresultat 7-17 till Sävehof. Målsnål match där båda lagens målvakter står för många fina räddningar.

Kajsa Dahlberg 2, Johanna Rasmussen 2, Maja Thomasson 1, Kristina Gelevska 1, Louise Bredhe 1

Cecilia Tillman 5, Ebba Gustafsson 4, Maja Lindström 2, Ella Frykmer 2, Emma Troedsson 1, Emilia Oddeby 1,Olivia Sahlin 1, Lova Mellegård 1, Sarah Forsén,

Utvisningar: Eslövs IK 3×2, IK Sävehof HK 2×2

Matchens lirare Eslövs IK: Moa Sandell
Matchens lirare IK Sävehof: Cecilia Tillman

IFK Tumba HK – IF Hellton 23 – 22 (16 – 11)

Matchen börjar jämnt där båda lagen ser taggade ut. Lagen följs åt till 4-4, sedan så petar Tumba i en extra försvarsväxel där man nollar Hellton i nästan 10 minuter. Detta gör att Tumba tar en 5-måls ledning, 9-4, Hellton tar då en timeout. Efter timeouten så reducerar Hellton flera gånger om så att det blir mer nerv i matchen. Avståndet är nere i två mål innan Tumba sedan drar ifrån igen till 16-11.
I andra halvlek visar Hellton på allvar att man vill vara med i matchen. På de första 5 min i andra halvlek så har man nästan ätit upp hela Tumbas ledning, 16-15 till Tumba. Tumba timeout och därefter verkar Tumba fått ordning på spelet och rycker igen till 19-15. Hellton visar dock moral och krigaranda. Ställning 21-20 till Tumba när det är 8 min kvar av matchen. Sista delen av matchen blir jämn och spännande där man tror att både Hellton och Tumba ska lyckas kvittera respektive rycka iväg. Till slut är det Tumba som står som segrare i denna svängiga match.

Hannah Eldås 6, Victoria Byström 5, Elin Håkansson 4, Klara Kjellgren 4, Lisa Ahlén 3, Leonora Blizniuk Krasniqi 1

Frida Halldin 5, Matilda Rehnberg 4, Malin Jonsson 3, Sandra Tillman 3, Alice Kjällström 3, Josefine Byberg 2, Stephanie Karlsson 1, Linnea Sandqvist 1

Utvisningar: IFK Tumba2x2, IF Hellton 3×2

Matchens lirare IFK Tumba HK: Hannah Eldås
Matchens lirare IF Hellton: Frida Halldin

IF Hellton – Eslövs IK 24 – 15 (10 – 8)

Hellton och Eslöv gör upp om 3:e platsen I grupp 5.En jämn match I början innan Hellton kopplar ett grepp om matchen. Hellton går iväg till en ledning med 8-3 och Eslöv ser lite trötta ut. Men i den andra delen av första halvlek så biter Eslöv ihop och närmar sig Hellton mer. Halvtidsresultatet är 10-8 till Hellton.
Hellton tar dock kommandot igen i början av andra halvlek för att skaffa sig en 15-11 ledning. Eslöv tar en timeout för att samla ihop sig för att komma närmare. Tyvärr så har den inte önskad effekt utan Hellton fortsätter att spela bra där många tjejer är delaktiga i målgörandet. Helltons bredd och lite högre motivation i denna matchen fäller avgörandet där slutresultatet blir 24-15.

Frida Halldin 6, Alice Kjällström 4, Philippa Hallquist 3, Stephanie Karlsson 3, Linnea Sandqvist 2, Josefine Byberg 2, Matilda Rehnberg 1, Malin Jonsson 1, Emma Wallin 1, Sandra Tillman 1

Johanna Rasmussen 4, Irma Molin 4, Maja Thomasson 2, Kajsa Dahlberg 2, Mikaela Belokozovska 1, Clara Gustafsson 1, Louise Bredhe 1

Utvisningar: IF Hellton 2×2, Eslövs IK 1×2

Matchens lirare IF Hellton: Malin Jonsson
Matchens lirare Eslövs IK: Irma Molin

IK Sävehof – IFK Tumba HK 18 – 14 (7 – 9)

Direktavgörande gruppfinal mellan Sävehof och IFK Tumba om att ta sig till steg 5 I Malmö. Detta märks då det efter en trevande start där lagen turas om att göra tekniska fel börjar bli en tät match. Två starka lag håller jämna steg fram till 6-6. Där kommer Sävehof in i en svacka framåt. Detta utnyttjar IFK Tumba för att koppla ett litet grepp om matchen. Tumba går till halvtidsvila med en ledning med 7-9.
Andra halvleken fortsätter som den första avslutades dvs med en fördel till Tumba. Tumba fortsätter sätta försvarsspelet och rycker ifrån till 7-11. Sävehof fortsätter dock att trumma på och börjar få utdelning framåt. Lite justeringar i spelet av byte av spelare sätter fart på Sävehof. IKS går i kapp till 11-11, nu är det match igen.
Lagen fortsätter under 9 min period byta mål med varandra, helt jämnt. I 20:e minuten så kopplar Sävehof ett litet grepp igen då man skaffat sig en 2-måls ledning. Timeout Tumba i 23:e minuten vid ställningen 16-14 5till Sävehof. Tumba behöver vinna för att ta sig vidare till steg 5 vilket öppnar upp det lite på slutet. Detta utnyttjar Sävehof för att till slut göra 18-14. En riktigt tät och tuff gruppfinal av gruppens två bästa lag.
Grattis IK Sävehof till gruppseger i grupp 5 och avancemang till steg 5 i Malmö.

Cecilia Tillman 6, Elin Karlsson 5, Ebba Gustafsson 3, Sofie Arkensved 3, Ella Frykmer 1

Klara Kjellgren 5, Lisa Ahlén 3, Elin Håkansson 2, Leonora Blizniuk Krasniqi 2, Hannah Eldås 1, Victoria Byström 1

Utvisningar: IK Sävehof 1×2, IFK Tumba HK 0x2

Matchens lirare IK Sävehof: Elin Karlsson
Matchens lirare IFK Tumba HK: Klara Kjellgren

Vi tackar Jonas Arkensved som var helgens skribent!