Wetzlar torskade trots upphämtning och fyra mål av Frend-Öfors

Emil Frend-Öfors. Foto: HSG Wetzlar

Efter en stark femmåls-upphämtning i andra halvlek förlorade Wetzlar i Stuttgart. Stuttgart avgjorde med 30 sekunder kvar och vann med 30-28 (14-9).

Gårdagens två Bundesliga-matcher hade olika karaktär. Där Gummersbach blev överkörda av Lemgo fajtades Wetzlar tillbaka rejält mot Stuttgart.

Hemmalaget var starkast från start och kopplade greppet på Wetzlar med svenskarna Emil Frend-Öfors, Olle Forsell-Schefvert (ett mål i matchen) och Anton Lindskog. I halvtid ledde blåklädda Stuttgard med 14-9. Men det skulle vända.

Wetzlar vägrade ge sig och tog ledningen för första gången i matchen till ställning 19-18 genom heta Kiel-förvärvet på vänsterkanten, Emil Frend Öfors. Kampen stod sen och vägde i slutminuterna. Ledning Wetzlar. Ledning Stuttgart. Fram och tillbaka. Tills Frend-Öfors drog på sig två minuters utvisning och straffkast med dryga minuten kvar.

Stuttgart satte straffen till 29-28. Wetzlar missade efterföljande läge och hemmalaget kontrade in slutsiffrorna 30-28.

Wetlzar, som nu har tre raka förluster, får chans till revansch hemma mot svensklaget Melsungen i nästa omgång.

11. Leipzig 3 1 0 2 77:79 2
12. Minden 3 1 0 2 84:88 2
13. MT Melsungen 3 1 0 2 82:86 2
14. HSG Wetzlar 4 1 0 3 102:107 2
15. Fuchse Berlin 3 1 0 2 72:78 2
16. Ludwigshafen 3 0 0 3 70:82 0
17. Bietigheim-Metterzimmern 3 0 0 3 69:88 0
18. Gummersbach 3 0 0 3 63:86 0