SG Flensburg spelar med rosa svettband – för flickors rättigheter

Simon Jeppsson, SG Flensburg-Handewitt Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

SG Flensburg-Handewitt kommer att spela torsdagens match mot TBV 1898 Stuttgart med rosa svettband. Det för att uppmärksamma flickors rättigheter och jämställdhet mellan könen.

ANNONS

När Tobias Karlsson, Mattias Andersson, Simon Jeppsson och Hampus Wanne springer in på planen tillsammans med sina lagkamrater i kvällens hemmamatch mot TBV 1898 Stuttgart i Bundesliga gör spelarna det med rosa svettband på armarna.

Det är ett sätt att uppmärksamma flickors rättigheter och jämställdhet mellan könen. Det görs i samband med Worlds Girls Day.

– När jag hörde om kampanjen var jag intresserad direkt. Jag är själv pappa till en fantastisk dotter och alla flickor i världen borde ha rättigheter att gå i skolan och växa upp jämställt. Vårt lag står resolut bakom den här kampanjen och vi är glada om andra skulle vilja göra samma sak för att dra uppmärksamhet till denna viktiga fråga, säger Tobias Karlsson i ett pressmeddelande.

Kampanjen genomförs i samarbete med klubbens välgörenhetspartner Plan International. Svettbanden kommer, förutom att vara rosa, bära texten Because I am a Girl.

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here