Rhein-Neckar Löwen vann det svenska målvaktsmötet

Mikael Appelgren och Andreas Palicka, Rhein-Neckar Löwen. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Andreas Palicka, Mikael Appelgren, Johan Sjöstrand och Nebojsa Simic. Det vimlade av svenska och svenskbekanta målvakter i mötet mellan Rhein-Neckar Löwen och MT Melsungen. Löwen var, som de brukar vara, starkast och vann med 34-26.

I ungefär 20 minuter var det en spännande och jämn match i Mannheim. Sen gjorde Löwen det som man oftast oförskämt gör hemma i SAP Arena – man pulveriserade besökarna.

Löwen, där Appelgren spelade hela matchen och räddade 33 procent av skotten, drog ifrån till fyramålsledning i halvtid, 17-13. Andra halvlek blev mer av samma melodi. Sjöstrand och Simic byttes om i Melsungen-målet och räddade runt 30 procent de också, men det räckte inte långt.

RNL vann med 34-26 i en match där Jesper Nielsen och Jerry Tollbring gick mållösa. I och med vinsten gick Lejonen om Flensburg i ligaledning med två måls marginal.
En fin födelsedagspresent till Mikael Appelgren som fyller 29 år idag.

10. HSG Wetzlar 3 1 0 2 74:77 2
11. Minden 3 1 0 2 84:88 2
12. MT Melsungen 3 1 0 2 82:86 2
13. Stuttgart 2 1 0 1 47:52 2
14. Fuchse Berlin 3 1 0 2 72:78 2
15. Lemgo 3 1 0 2 70:80 2
16. Gummersbach 2 0 0 2 47:56 0
17. Ludwigshafen 3 0 0 3 70:82 0
18. Bietigheim-Metterzimmern 3 0 0 3 69:88 0