Bundesliga: Fem intressanta matcher ikväll

Lukas Nilsson, THW Kiel. Foto: Ingrid Anderson Jensen

Ikväll är det flera matcher i Bundesliga och det är inte vilka matcher som helst. Bland annat får vi se om Göppingen utan Magnus Andersson kan stå upp mot topplaget Flensburg. Dessutom möter svensklaget Kiel Robert ”Knirr” Anderssons Erlangen på bortaplan.

ANNONS

Bundesliga är jämnare och hetare än någonsin. Säsongsupptakten har bjudit på massvis med skrällar, även om de två senaste årens mästarlag, Rhein-Neckar Löwen, leder serien.

Kvällen bjuder på fem Bundesligamatcher varav Erlangen–Kiel sänds på Viaplay med start 20:30.

Matcherna:

19:00: Göppingen – Flensburg
Flensburg är i kanonslag och dessutom fullproppat med självförtroende efter segern mot PSG i veckan. Mattias Andersson var en gigant i målet den matchen och kommer säkerligen att prestera bra även mot Göppingen. I Flensburg hoppas man säkert få igång Simon Jeppsson så att vänsternians självförtroende höjs. Göppingen siktar på att skrälla mot ett av ligans bästa lag.

19:00: Leipzig – Füchse Berlin
Två lag som börjat starkt. Leipzig har överraskat och vunnit fem av sju matcher medan Berlin har vunnit samtliga fem matcher man har spelat.

19:00: Ludwigshafen – Minden
Kan svensklaget Minden hämta sig från den usla säsongsinledningen och vinna borta mot Ludwigshafen? Vinner man inte den typen av matcher kommer man att få en mycket jobbig säsong.

19:00: Rhein-Neckar Löwen – Huttenberg
Kvällens, åtminstone på förhand, minst spännande match. Löwen lär vinna enkelt mot ett Huttenberg som spelat tre oavgjorda så här långt men ännu inte vunnit.

20:30: Erlangen – Kiel
Kiel ligger tia i serien. Tia! Man är redan sex poäng bakom Löwen, så ska man titelchanserna inte vara borta redan innan jul krävs det att man vinner matcher som den ikväll.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here