Mycket jämna matcher i dagens omgång i Bundesliga

Niclas Ekberg. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Flera matcher i Bundesliga spelas under dagen. SG Flensburg-Handewitt – GWD Minden, SC DHfK Leipzig Handball – HSG Wetzlar och TBV Lemgo – THW Kiel. Vi sammanfattar matcherna.

Det blev en otroligt jämn match mellan SG Flensburg-Handewitt och GWD Minden. Hela den första halvleken följdes åt med att resultatet var lika. Det var inte förrän i slutet av halvleken som Flensburg-Handewitt lyckades att ta upp en tvåmålsledning. Den första halvleken slutade 12-10. I den andra halvleken var Minden snabbt ikapp. Efter ett tag lyckades Flensburg-Handewitt återigen ta upp en tvåmålsledning. Sen var Minden ikapp igen. Matchen fortsatte jämn men Flensburg-Handewitt lyckades att vinna matchen med ett mål.

SG Flensburg-Handewitt – GWD Minden 24-23 (12-10)

Även matchen mellan SC DHfK Leipzig Handball och HSG Wetzlar var otroligt jämn. Några minuter in i matchen var ställningen lika. Sedan lyckades Leipzig att ta upp en tremålsledning. Det såg ut som att Leipzig skulle få en lätt match mot Wetzlar, men så blev inte fallet. Wetzlar kom ikapp och den första halvleken fortsatte jämn. Leipzig fick till slut med sig en tvåmålsledning in i den andra halvleken. Trots att Leipzig startade den andra halvleken starkt så kom Wetzlar ikapp. Med bara minuter kvar av matchen var ställningen återigen lika. Då lade Leipzig in en högre växel och tog återigen upp ledningen, detta ledde till att Leipzig vann med två mål.

SC DHfK Leipzig Handball och HSG Wetzlar 23-21 (14-12)

Mötet mellan TBV Lemgo och THW Kiel var till en början jämn. Några minuter in i halvleken drog Kiel ifrån och höll sedan en stadig ledning. Trots att Lemgo gjorde några försök till att komma ikapp så blev ställningen i halvtid 14-17. I den andra halvleken startade Lemgo riktigt starkt och var nästan ikapp men då drog Kiel iväg igen. Kiel var starkare och släppte aldrig ledningen. Kiel vann matchen med fyra mål.

TBV Lemgo – THW Kiel 27-31 (14-17)

Erlangen – Rhein-Neckar Löwen sänds på Viaplay klockan 15.00.