Alfred Gislason efter 500 matcher: ”Jag hoppas på fler fina stunder”

Alfred Gislason Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

När THW Kiel tog sig an SC Magdeburg i den andra omgången i Bundesliga den här säsongen var det 500:e gången som Alfred Gislason ledde laget i en tävlingsmatch. Nu hoppas tränaren på fler fina stunder.

ANNONS

2008 tog Alfred Gislason över som tränare för THW Kiel. Därefter har han hjälpt till att förstärka klubbens plats i den absoluta toppen av handbollen både i Tyskland och i Europa. Islänningen – som själv var en framgångsrik spelare under sin aktiva karriär – är nu inne på sin tionde säsong och har nu varit ansvarig för klubben i mer än 500 matcher.

– Det har varit en bra tid även fall de två senaste åren har varit tuffa, säger Alfred Gislason till klubbens hemsida.

– Jag har upplevt en fantastiskt trevlig tid med THW Kiel och jag hoppas på fler fina stunder. Jag tror inte att kommer göra ytterligare 500 matcher här, men jag hoppas att resultatet av mitt arbete går att se även i framtiden. Jag är säker på att THW Kiel kommer att fortsätta att behålla sin status som den mest framgångsrika tyska handbollsklubben.

Målet med säsongen är att studsa tillbaka efter två lite svagare säsonger. Tanken är att åter etablera sig i toppen av den europeiska handbollen, även fall THW Kiel som klubb beträffat inte tappat i anseende.

– Jag vill återigen vara med och slåss om mästerskapet och försöka nå EHF Final4. Jag hoppas verkligen att vi äntligen slipper skadeproblem. För att kunna vinna titlar behöver du också ha lite tur.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here