VästeråsIrsta till slutspel efter enorm andra halvlek

VästeråsIrsta snodde slutspelsplatsen. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det blir Boden och VästeråsIrsta som får spela slutspel i SHE. Västeråsarna förlorade den första halvleken med 8-10 mot Skövde HF. Men Vändningen kom och hemmalaget vann andra halvlek med hela 15-4.

Skövde kom till Bombardier Arena med vinsttvång, och det var bortalaget som tog tag i matchen. Åtta minuter in gav Sofia Berggren Skövde ledningen med 4-1. En målskörd som de knappt skulle matcha i andra halvlek.

Hemmalaget hämtade sig mot slutet av halvleken och Viola Paulsen gjorde två tunga mål i rad för VI till underläge 8-10 i paus. Därefter skulle matcha vända helt upp och ner.

Frågan är vad någon, eller vad Irma själv, sa till Irma Schjött i omklädningsrummet. Den 19-årige målvakten stängde igen totalt för hemmalaget. Det tog åtta minuter för Skövde att sätta sitt första mål för halvleken. Då ledde Västerås med 12-11. Det tog sen ytterligare tio minuter för dem att sätta sitt andra. Då stod det 17-12 till hemmalaget.

Elisabeth Collado satte sen 17-13 innan nästa torrperiod på sju minuter. Men då hade redan VI:s Ellenor Åström lika många mål på egen hand i andra halvlek innan Wilma Svedung spikade slutresultatet till 23-14.

En överlägsen andra halvlek la grunden till slutspelsplatsen. Grattis till Västerås!
Och som alltid när det finns en vinnare i en ödesmatch så finns det en förlorare. Skövde HF får nu kvala sig kvar i SHE mot fjärdeplacerade laget i Allsvenskan.

VästeråsIrsta HF: Ellenor Åström 7, Elin Lindén 3, Viola Paulsen 3, Miriam Salach-Nahome 2, Matilda Forsberg 2, Viktoria Unell 2, Kristin Ullén 2, Hannah Grytegård 1, Wilma Svedung 1.

Skövde HF: Elisabeth Collado 4, Sofia Berggren 4, Emma Wahlström 2, Tilda Olsson 1, Hannele Nilsson 1, Fatos Kücükyldis 1, Linnéa Efraimsson 1.