Team Eslöv tog viktiga poäng mot Heid

Amelia Lundbäck från tiden i BK Heid. Foto: BK Bilder

Det blev hemmaseger för Team Eslöv mot BK Heid med 23-22.

Igår var det inte bara spännande nere i EM i Polen utan också i Eslövshallen. Där möttes Team Eslöv och BK Heid i en match där båda lagen hade 8 poäng inför avkast och mitt i det fina getingboet kring slutspelsstrecket.

Det var en riktig rysare där det stod 5-5, 7-7 och sedan 13-12 i halvtid. Johanna Forsberg var duktig för gästerna första 30 minuterna och gjorde 4 mål.

I inledningen av den andra halvleken gick Heid upp i knappt överläge med 16-17 men Eslöv vände tillbaka till 18-17 för att matchen sedan skulle svänga till 18-19 igen. Ett härligt drama helt enkelt!

Vid ställningen 20-21 och fem minuter kvar såg det ljust ut för rödvit poäng men Julia Bardis kvitterade till 21-21. Med 1.44 kvar av matchen fick Heids Annica Smidje en utvisning och den skulle visa sig vara förödande.

Eslöv gjorde nämligen två mål i det numerära överläget genom Tina Piil Torabi och Julia Bardis. Heid satte 23-22 med tio sekunder kvar via Mika Krohn men det räckte inte längre än så.

Team Eslöv – BK Heid  23 – 22 (13-12)