Pettersson: Alla behöver jobba i samma fack

Linnea Pettersson ny lagkapten i IK Sävehof. Foto: Annette Andersson

Linnea Pettersson tog det stora steget att flytta från Kiruna till Göteborg som sextonåring. Katrinelundsgymnasiet lockade och klubbvalet föll på IK Sävehof. Sex år senare är det hennes tur att vara lagkapten när klubben startar om, som Henrik Signell uttryckte sig på upptaktsträffen.

ANNONS

”Min roll är att vara ett föredömme och få alla att jobba i samma fack. Ja alltså på samma sätt med hur vi tränar både fys och handboll och vilken nivå vi ska hålla det på.”

Henrik Signell förklarade valet av lagkapten med orden ”Linnea är en person som har sig själv att tacka för sin egen utveckling”. Vad tror du han menade med det?

”När jag flyttade ner till Göteborg spelade jag mest på vänsternio. Under åren med både landslaget (F94/95) och Sävehofs juniorer blev det mer och mer fokus på försvarsspelet. Den rollen fortsatte jag med när jag lyftes upp i A-truppen. Ifjol blev det en del spel på mittnio, men i år är tanken att jag ska återända till vänsternio.”

Hon har med andra ord gått varvet runt den där tjejen som började spela handboll som sexåring i Kiruna HK. Linnea berättar att hennes syster sagt att hon är en välkänd profil i hemstaden Kiruna (23 167 invånare 2016).

”Det är ingenting jag märker när jag är hemma på besök. Vi gör inte så mycket väsen av sånt.”

Lite extra stolt är Linnea över att ha fått vara prisutdelare i Rallarcupen. ”Det är Sveriges nordligaste handbollscup för barn och ungdomar. I den cupen har jag själv spelat.” (2016 var det 81 anmälda lag från Sverige och Norge, reds anm)

Annars märker hon mer av sin popularitet på sociala medier.

”Alla gamla tränare och kompisar skriver. De är så stolta och jag uppskattar det verkligen.”

Efter tre raka säsonger med spel i Champions League kommer Sävehof att enbart koncentrera sig på SHE och Linnea tycker att det är bra för laget.

”Vi kommer att ha ett mellanår med många unga nya spelare som ska hitta sin roll i laget och då kan vi inte vara ute i Europa. Det är tråkigt, men vi har ett helt annat fokus.”

SHE premiär 14/9 mot Eslöv, som kommer på besök till Partille Arena.

 

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here