SHE lag 9-12 ”Ingenting är omöjligt”

Patrik Westberg och Tomas Axner höll i årets upptaktsträff för SHE-lagen. Foto: Annette Andersson

Upptaktsträffen inför SHE är avklarad och Handbollskanalen var förstås på plats. Det var gott om både media och klubbrepresentanter på Casino Cosmopol i Malmö.

ANNONS

Dagen inleddes med att Peter Gentzel berättade att SM-finalerna kommer att spelas i Scandinavium 10 maj nästa år. Sedan tog Patrik Westberg och Tomas Axnér över taktpinnen. Förr om åren har lagen kommit upp på scen med varierande ordning. Den här gången inledde man med det lag som övriga tränare satt på plats nr 12, sista plats och fortsatte räkna nerifrån.

12. Team Eslövs IK. Tomas Westerlund och Julia Bardis.
Eget tips: 8

Medan Axnér och Westberg tyckte att truppen är tunn även i år hade både Tomas och Julia en helt annan åsikt. ”Vi har fått en större bredd och kan göra fler byten. På målvaktssidan är vi jämnare med Fia (Ertzinger) tillsammans med Moa Sandell.”

På twitterfrågan ”Hur fyller ni hallen?” svarade Tomas att det först och främst gäller att vinna kamper, men att styrelse är igång med en del nyheter.

11. Skara HF. Andreas Johansson och Alexandra Roos.
Eget tips: 8

Med elva tapade spelare och sju nya har Andreas mer eller mindre fått börja om från början ”Mängden nya spelare är mest bekymmersamt”. Samtidigt får laget tillbaka Caroline Friberg efter mammaledighet. ”Hon är vår skitpolis och general. Carro är den spelare som blir mest förbannad om vi måste ställa in en träning. Enormt viktig för hela gruppen”.

Alexandra berättade att det pratas väldigt mycket handboll i Skara (31/12 2016: 18 979 invånare). ”Vinner vi är vi bäst. Förlorar vi ska hela laget bytas ut, men oberoende vad de tycker så stöder de oss på hemmamatcherna. Trycket i vår hall har jag bara upplevt i Boden”.

10. Önnereds HK. Hamed Khazrai och Jessica Ehrnbring.
Eget tips: 8

”Det är inspirerande, sjukt kul och häftigt” svarade Hamed på frågan om att för första gången leda ett lag i högsta serien. ”Jag tror att vi blir ganska obehaliga för många lag. Vi har haft flera bra matcher under försäsongen, nu senast mot Skövde (seger, reds anm)”.

Jessica Ehrnbring tillhör en av få SHE-spelare födda på 80-talet (-88). Tomas Axnér undrade vad som driver henne att fortsätta. ”Det är en kul sport, något jag alltid gjort och det ger mig så himla mycket”.

9. BK Heid. Camilla Hultgren Dahlberg och Annica Smidje.
Eget tips: 7

Har ni något farmaravtal med Sävehof undrade Axnér. ”Nej, men vi hjälper gärna till och ger speltid för en fortsatt utveckling. Sedan kan de göra som Johanna Forsberg och gå tillbaka om de vill.”

Annica Smidje berättade om hur det är att vara spelare i BK Heid ”Det finns en speciell ”Heid-anda” med det informella ordspråket ”Ingenting är omöjligt”. Vi har roligt tillsammans, en familjär stämning. Vi sitter ofta kvar efter träningar eller matcher och snackar. Camilla brukar påminna oss att komma ihåg att låsa när vi går.” Tomas Axnér suckade och sa med längtan i rösten att den klubbandan hade han gärna velat vara en del av.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here