SHE lag 1-4 ”Hellre en bättre högerhänt än en dålig vänsterhänt”

Ola Månsson och lagkapten Sofia Hvenfelt. Foto: Annette Andersson

Det har blivit dags för topp fyra i SHE säsongen 2017/2018, åtminstone om man ska tro tränartipsen. Experten Tomas Axnér avslutade upptaktsträffen med en summering ”Hyperintressant serie. Känns öppet. Väldigt stor konkurrens. Många lag som kan ta positioner.”

ANNONS

4. Skuru IK. Mats Kardell och Jenny Södrén.
Eget tips: 4

Är det realistiskt med en fjärde plats? undrade kommentatorerna. ”Vi har bra konkurrens på alla positioner utom mittsex. Vi kan ställa en väldigt bra första uppställning på banan och har 3-4 riktigt bra avbytare” svarade Mats Kardell.

Fjolårets hockeybyten på klockan kommer att bytas ut mot att de bästa spelarna spelar mest ”Nummer ett på den här nivån är att vinna handbollsmatcher. När tillfälle ges får de yngre, mindre rutinerade speltid”.

Jenny Södrén är ny i rollen som lagkapten. Om det tyckte hon ”Det är en kul utmaning för mig. Att dra alla framåt, skapa lugn och få ihop gänget framför allt utanför plan. Jag är glad och stolt över förtroendet.”

3. Lugi HF. Dragan Brljevic och Jenny Carlson.
Eget tips: 3

”Vi kommer inte att köra samma försvarsspel som med Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand. Det blir ett lite mer klassiskt 3-2-1 och 6-0” sa Dragan. På frågan om de fåtaliga nyförvärven blev svaret ”Vi har redan spelare med kapacitet och kommer att sätta framför allt Sara Olofsson på högernio.”

Videofrågan kom från fotbollskanalens Olof Lundh, mångårigt Lugifan ”Varför saknar klubben en vinnarkultur? Det har bara blivit ett enda SM-guld och det var herrarna 1980”. Coach Brljevic och Tomas Axnér menade att den finns. ”Lugi är en talangfabrik” var de överens om. Brljevics förklaring ”Vi får börja om år efter år för att vi tappar de bästa spelarna till Danmark. Då är det svårt att nå hela vägen till en SM-final och ta guld.”

I frånvaron av lagkapten Olivia Löfqvist, som var för ung för att få komma in på Casinot, fick Jenny Carlson chansen. Hon såg fram emot seriepreimären, Skånederbyt i Höör. ”Det är alltid roligt att åka dit och blir en riktigt tuff match”.

2. IK Sävehof. Henrik Signell och Linnea Pettersson.
Eget tips: 4 (eller topp 1-4 som Signell tydliggjorde)

”Hur känns det att inte vara favoriter?” undrade Patrik Westberg. ”Vi har inte alls samma bredd medan andra klubbar kompenserat spelartappen med jämbördiga spelare, så det känns helt ok” tyckte Henrik Signell. ”Vi vill starta om, ta chansen att skapa nytt och andas lite. Det får gärna finnas några andra som tar över”.

Nyutnämde lagkaptenen Linnea Pettersson menade att det blir ett helt annat fokus än det hon upplevt sina tre tidigare säsongen i A-truppen. ”Det är tråkigt att vi inte kan vara ute i Europa, men bra för oss att avstå. Det är dubbelsidigt helt klart.”

Nyheter för publiken och motståndarna blir att båda kantlirarna Olivia Mellegård och Emma Ekenman Fernis kommer att få mer speltid på niometer. ”Det blir också mer 3-2-1 med de spelarna vi har nu”.

1 H65 Höör. Ola Månsson och Sofia Hvenfelt.
Eget tips: 2

”Jag har tippat Sävehof som etta. Skuru och Lugi hör också hemma i toppen. Om vi kan slå två av de lagen är vi nöjda” sa Ola Månsson som var mycket förvånad över kollegornas tips.

I årets upplaga av H65 återfinns en vänsterhänt niometersspelare, Amanda Andersson från IFK Malmö. Ung och orutinerad. ”Varför har klubben inte värvat en mer rutinerad spelare till högernio?” undrade Ola Månssons tidigare spelare, Tomas Axnér. Blixtsnabbt svar från coachen ”Det fanns ingen vi kunde ringa in. Vi har hellre en bättre högerhänt än en dålig vänsterhänt niometersspelare med oss ut i Europa och hemma i SHE”.

Någon längre tid att njuta av SM-guldet fick inte spelarna berättade Sofia Hvenfelt. ”Vi började försäsongsträna efter en vecka. Men det har varit lättare att motivera sig rent mentalt efter upplevelserna kring SM-finalen. Den inramningen, publiken, goet och slutet med guldmedaljen är enormt motiverande”. Å andra sidan var mötet med de tyska vicemästarna Thüringen HC i Champions Leaguekvalet lika motiverande. ”Det var exakt samma känsla att spela den matchen. Rejält motiverande.”

 

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here