Kval till SHE: Första ronden till Tyresö

Olivia Svalstedt. Foto (arkiv): Claus Meyer

Nu är kvalet till SHE igång och Tyresö Handboll fick en perfekt start mot Skara HF då det blev seger, 29–22, i den första matchen.

Tyresö jagar en plats i SHE kommande säsong medan Skara gärna vill behålla sin. I den första kvalmatchen var det Tyresö som tog kommandot direkt och hade ledningen med 14–9 i paus.

Ett något chockat Skara gjorde vad de kunde i den andra halvleken men istället för att ta in fick bortalaget se Tyresö öka avståndet och till slut vinna med 29–22.

Nu är pressen enorm på Skara inför fortsättningen.

Tyresö Handboll – Skara HF 29 – 22 (14-9)