Hvenfelt: Vi får väl axla den rollen

Sofia Hvenfelt ny lagkapten för H65 Höör. Foto: Annette Andersson

De regerande svenska mästarna ser sig inte som favoriter trots en riktigt bra match i helgen (10/9) i Champions Leaguekvalet mot Thüringer HC. Ett lag Sävehof haft svårt mot tidigare säsonger i CL.

ANNONS

”Vi tror fortfarande på Sävehof som etta, men får väl axla den rollen nu. Det är roligt att de andra lagen tror på oss” säger H65 Höör nya lagkapten Sofia Hvenfelt. ”För oss är det mer läskigt att vi tippat oss själva som tvåa. Det har jag aldrig gjort med något lag tidigare i högsta serien.”

Hon tyckte att försäsongen ifjol var tuff, men menar att den precis avslutade varit ett par snäpp vassare.

”Vi har haft hjälp av en fystränare och sprungit ännu mer. Det har varit två pass varje eftermiddag med alternativen löpning&gym, handboll&löpning eller handboll&gym.”

Mer handboll än vanligt pga Champions Leaguekvalet och nu längtar hon efter att få komma igång med seriespelet.

”Jag längtar jättemycket. Det ska bli jätteroligt.”

Sofia tror att många lag kommer att slå varandra den kommande säsongen. Att serien blivit lurigare och hon höjer ett varningens finger för Skuru.

”De kan smyga lite bakom den här gången.”

Av lagets fem nyförvärv är den ett som är lite mer speciellt.

”Evelina (Källhage) är en av mina närmaste vänner utanför plan, så det är extra roligt att hon flyttat ner till Lund och spelar i H65.”

Rollen som lagkapten tycker hon inte är särskilt betungande.

”Nu är det mer legitimerat att jag kan skrika och låta ännu mer på matcherna. Jag delar rollen med Anna Olsson, som är vicekapten. I H65 är det ingen stor uppgift att hålla dialogen med tränaren och laget.”

SHE-premiär ikväll (13/9) med ett Skånederby mot Lugi. TV4 sport sänder för er som inte kan ta er till Sporthallen i Höör med start kl 18.55.

P.S. Lagets målsättning för säsongen är: 1. Att bli tvåa i grundserien eller ta sig till EHF-cupens gruppspel och 2. Ett drömmål är en ny SM-final ”i ett slutspel kan allt hända” som Sofia Hvenfelt uttryckte sig.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here