Hultgren Dahlberg: Varför får männen aldrig den frågan?

BK Heids tränarprofil Camilla Hultgren Dahlberg. Foto: Annette Andersson

Camilla Hultgren Dahlberg gör sin andra raka säsong som huvudtränare i BK Heid, klubben med den familjära atmosfären. Kärnan i hennes tränarfilosofi är att hon vill att alla ska känna sig delaktiga.

ANNONS

”För mig är det viktigt att bygga grupp. Jag låter alltid alla få speltid i de första träningsmatcherna på försäsongen. Vi spelar efter klockan. Det ger alla möjlighet att visa var de är i sin utveckling och jag får svar på mina funderingar.”

Det var många som ryckte och drog i henne under upptaktsträffen, så vi undrade ”Vilka är de vanligaste frågorna du får?”

” Jag får alltid frågan ”Hur är det att vara ensam kvinnlig tränare?” svarar Camilla och berättar att följdfrågan är vad hennes man tycker om att ha sin fru borta så mycket.

”Varför ställer aldrig journalisterna den frågan till männen? Om vad deras fruar tycker om att de är borta så mycket från familjen?”

Ja det kan man onekligen fråga sig. Andra frågor är om hon som kvinna har ett annat sätt mot spelarna och vilken typ av relation hon har med dem.

”Jag kan relatera till mig själv som elitspelare efter 10 år i Kv IK Sport. Jag vet när det går att pressa och när man ska låta bli.”

Camilla är anställd av klubben och arbetar på kansliet, vilket ger möjlighet till viss flexibilitet. Familjen har tre barn i åldrarna 8, 5 och 2,5 år. Hon är också tränare för äldsta barnets lag.

”Vi har fått ihop ett schema som fungerar där våra föräldrar valt att ha varsin kvalitetsdag med barnbarnen. Jag har lärt mig att koppla bort laget när jag går ur hallen eller kommer hem efter matcherna. Då är det bara familjen som gäller.”

Hon berättar att det är enklare att koppla av efter en förlust än efter en seger. I stället tar hon glädjen med sig hem och gör något som barnen tycker är roligt.

”Vi är en idrottsfamilj, så det kan bli allt från att spela innebandy eller fotboll till att spela spel eller titta på en film.”

Camilla satte truppen i februari och jobbar med de medel klubben har. Spelmässigt vill hon ha enkelhet i grunder och avtal i både anfall och försvar.

”Jag vill ha ett bra försvar, kontringar i andra fas och ett okomplicerat anfallsspel”.

I sin roll som tränare betonar Camilla att man ska ta frågorna direkt när de kommer.

”Att vara rak är målet. Jag säger alltid till mina spelare att har ni frågor så ställ dem. Ni får ett svar, även om jag ibland måste fundera lite. Det är inte säkert att ni gillar svaret, men det är en annan sak. Det är det svaret ni får.”

BK Heid premiärspelar uppe i Boden den 14/9.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here