I helgen spelar Kungsängens SK mot Australiens landslag

I en härlig jippomatch tar Kungsängens SK hit besök från fjärrand främmande land – Australien.

ANNONS

Matchen mellan Kungsängens- och Australiens herrar startar kl 15:00 i Ekhammarhallen. Men kom dit en tid innan, det händer många glädjerika handbollsämnen i hallen under helgen.

Såhär skriver Kungsängens Peter Larsson på lagets hemsida om handbollshelgen:

Den stora helgen då Australiens landslag kommer på besök i Ekhammarhallen närmar sig med stormsteg. I skrivande stund mindre än 4 dagar kvar, och förberedelserna är i full gång! Här kommer lite mer matnyttig information om evenemanget.

Lördag 20 maj
På lördag tar vi alltså emot Australiens landslag i Ekhammarhallen! Australien ställer upp med full trupp bestående av spelare som normalt spelar i europeiska klubblag. Matchen startar kl 15:00 men redan 13:40 drar vi igång med en uppvisningsmatch med underbara Härs & Tvärs, som visar att man med funktionsnedsättning kan spela utmärkt och rolig handboll!
Efter förmatchen med Härs & Tvärs kommer det att finnas möjlighet till lunch utanför hallen, tack vare föräldrar i Flickor A som bl.a. grillar hamburgare!

Ca 10 minuter innan matchstart blir det pampig inmarsch med nationalsånger och spelarpresentation. Vi hoppas på hårresande allsång till ”Du gamla, du fria”!

Söndag 21 maj
Dagen efter så matchar vi vår utvecklingslag BK Kungsan mot Australiens landslag! Australien ställer upp med samma trupp som på lördagen. Matchen startar kl 13:00 men redan 11:40 drar vi igång med en uppvisningsmatch där vår excentriska supportklubb KSK Ultras får känna på smärtan och glädjen i riktig handboll! Ett taggat Pojkar 01/02-lag från KSK klistrar in bollen ordentligt och laddar för en tuff drabbning i 2×15 minuter.
KSK Ultras ligger just nu i hårdträning inför matchen. Detta behövs, då ingen av grabbarna har någon tidigare erfarenhet av handboll. Missa inte detta!
Efter förmatchen med KSK Ultras och Pojkar 01/02 kommer det precis som på lördagen att finnas hamburgare m.m. utanför hallen.
I halvtidsvilan på matchen BK Kungsan – Australien, kommer Kungsängens Kampsport- och Självförsvarsförening och underhåller med en intensiv show som för tankarna tillbaks kampsporten rötter.

Hela schemat
Lördag 20 maj
13:40 Härs & Tvärs: Sollentuna HK – Skuru IK (2×15 min)
14:15 Uppvärmning
14:50 Inmarsch, spelarpresentation och nationalsånger
15:00 Kungsängens SK – Australien
 
Söndag 21 maj
11:40 KSK Ultras – Kungsängens SK P01/02 (2×15 min)
12:15 Uppvärmning
12:50 Inspring och spelarpresentation
13:00 BK Kungsan – Australien

Australiens trupp
Australien ställer alltså upp med de spelare som till vardags spelar i europeiska klubblag. De som är klara och kommer till Ekhammarhallen är:
Avery Edmunds (målvakt) från Nærbo Håndboll, Norge
Kristofer Karlsson (målvakt) från Kungsängens SK, Sverige
Bevan Calvert (lagkapten) från Mecklenburger Stiere, Tyskland
Tommy Fletcher från Matteuspojkarna, Sverige
Martin Najdovski från IFK Ystad, Sverige
Almir Pandzo från Wölfe Wien, Österrike
James Ridley från Carshalton HC, England
Luis Frey från GEM Handball, Frankrike
Lucas Peder Krogh Bastin från Holte/Rudersdal, Danmark
Tim Anderson från HRW Laupheim e.V., Tyskland
James Blondell från HK Malmö, Sverige

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here