Sammanfattning av gårdagens toppmatcher

Hamus Wanne. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Det var en händelserik dag i handbolls-Europa i går. Toppmöten och slutspel från Tyskland till Island.

ANNONS

Tyskland: Här spelade de tre topplagen Flensburg, Neckar Löwen och Kiel matcher i herrarnas Bundesliga.
Flensburg  vann hemma mot Stuttgart 37-27. Wanne gjorde fem, Jakobsson fyra och Gottfridsson två.
Löwen vann mot Bergischer med 31-28 där Kim Ekdal Du Rietz gjorde fyra mål.
Kiel i sin tur förlorade med elva bollar mot Leipzig. Det innebär att topp-3 verkligen blir topp-2 i slutspurten. Flensburg leder över Löwen med en poäng, med en match mer spelad. Flensburg har även fem poäng fler än Kiel – som har spelat en match mer.

Polen: I Polen vann Vistal seriefinalen mot Zaglebie med 24-22. Lagen låg på samma poäng inför matchen men nu kopplade Vistal greppet om guldet.
För Polens herrar tog sig Wisla Plock, med Argentinas nya tränare Manolo Cadenas, till final mot regerande CL-mästarna Kielce. Plock vann enkelt andra raka semin mot Azoty.

Frankrike: För PSG såg det ut att bli en rejäl nit ett tag. Men man lyckades vinna den tajta hemmamatchen mot bottenlaget Saran med 30-29. Vinsten innebar att man nu har fem till godo till Nantes, dock med en match mer spelad än Nantes. Ett Nantes som ikväll möter trean Montpellier hemma.

Island: Och så har vi ett mästarlag! På Island. Frams damer vann sin tredje match totalt mot Stjarnan i finalserien och är därmed Isländska Mästare. Grattis Fram!

För mer statistik gå till Flashscore

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here