Sverige tappade gnistan i andra halvlek mot Slovenien

Foto Tommy Holl/ IBL

Det blev förlust mot Slovenien i den sista gruppspelsmatchen i U21-VM. Trots det är Sverige klara för avancemang från gruppspelet.

Sverige såg väldigt starka ut i inledningen av matchen mot Slovenien, i den avslutande gruppspelsomgången i U21-VM. Svenskarna hade ledningen med uddamålet så gott som hela den första halvleken, men släppte in 15-15 i halvlekens sista sekund.

I den andra halvleken såg Sverige nyvakna ut och hade extremt svårt att hinna med i slovenernas höga tempo. Det gjorde att Slovenien kunde gå upp till en fyra bollar stor ledning ganska direkt.

Trots en bättre period i mitten av halvleken – när ledningen var nere på två bollar och det kändes som att Sverige åter hade momentum – blev det aldrig riktigt spännande. Slovenien steppade upp en nivå till sista halvan av andra halvlek och drog ifrån.

Det slovenska försvarsspelet fungerade väldigt väl och Sverige orsakade på tok för många offensiva fouls på grund av dåligt fotarbete. Samtidigt hade Sverige svårt i det egna försvaret, där slovenerna fick komma till avslut alldeles för enkelt, samtidigt som båda målvakterna i den svenska buren hade väldigt svårt att få tag i bollarna. Anton Hagvall sattes på bänken inför den andra halvleken, men målvaktsbytet gav dessvärre ingen effekt.

Matchen slutade till slut 31-28 efter att Slovenien slagit av något på takten i slutskedet av matchen. Det här betyder att Sverige slutar fyra i gruppen, men att man åtminstone avancerar vidare till nästa fas i turneringen.

Spelmässigt var matchen ett fall framåt gentemot förlusten mot Danmark senast, även fall den andra halvleken var klart sämre än den första.