INFÖR: Sverige tar sig an Danmark i tredje VM-matchen

Foto: Viktor Ljungström

På fredagskvällen är det så dags för Sveriges tredje gruppspelsmatch i pågående U19-VM i Georgien. Det är inga mindre än Danmark som står på andra sidan. 

ANNONS

För svensk del handlar det om att hitta tillbaka till det fina spelet från VM-premiären, då Sverige slog samma Norge som man haft svårt för tidigare. Dessvärre följde det svenska U19-landslaget upp segermatchen med att förlora mot Egypten i match två.

I förlustmatchen mot Egypten var det en urusel svensk start på matchen som bäddade för förlusten. Redan i paus låg Sverige under med fem bollar och det gick aldrig att rädda – trots att Sverige faktiskt vann den andra halvleken med tre mål.

Mot Danmark har Sverige definitivt inte råd med en lika slö start, utan här gäller det att vara på hugget direkt. Det danska landslaget har också en hel del press på sina axlar, efter ynka en inspelade poäng så här långt. Mot Egypten tappade laget ett övertag ner till 28-28 och mot Bahrain fick Danmark se sig besegrade med 35-31. Det finns med andra ord alla möjligheter att störa det här danska landslaget.

Jonathan Svensson var stark i matchen mot Egypten och gjorde sju mål för Sverige. Något liknande från honom vore att föredra även i matchen mot Danmark.

Emil Laerke är väldigt giftig i det danska laget och honom gäller det att verkligen se upp för. Han gjorde 10 mål mot Bahrain och är den absoluta nyckelspelaren i offensiven. Han är inte minst snabb i kontringsspelet, men är generellt sett en spelare att hålla ögonen på och få stopp på tidigt i anfallen.

För svensk del vore det perfekt med en vinst här. Då kopplar laget åter ett fast grepp om en topplacering i gruppen. Matchen har starttid klockan 18:00 svensk tid. Handbollskanalen återkommer med stream till matchen när det närmar sig.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here