SPELARBETYG: Så skötte sig de svenska spelarna

Jim Gottfridsson. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Frankrike vann med 23–17 mot Sverige, mycket på grund av att svenskarna hade otroligt svårt i anfallsspelet. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige förlorade mot Frankrike och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Mikael Appelgren
Appelgren fick en tuff start på matchen med två räddningar den första kvarten. Efter det kom han igång mer och mer och i den andra halvleken var det ”Äpplet” som höll Sverige kvar i matchen med flera viktiga räddningar.

Simon Jeppsson
Vänsternian var en av få i det svenska laget som gjorde det bra framåt i den här matchen. Visserligen en hel del slarv också från Flensburg-spelaren, men också fyra mål på sex skott och med det målbäst i Sverige.

Jerry Tollbring
Det här har inte varit Tollbrings mästerskap så här långt. Få utspel till kanten och Tollbring inte lika säker i läget som man är van att se honom.

Hampus Wanne
Wanne fick starta i den andra halvleken och tackade för förtroendet genom att göra mål nästan direkt. Missade sedan två bra kantlägen där han såg ut att vara lite för ivrig.

Lukas Nilsson
Har inte riktigt kommit in i mästerskapet ännu. Fick starta matchen men missade sitt första skott och syntes inte mycket mer efter det. Kom in igen i den andra halvleken och var något vassare då.

Philip Henningsson
Höll nere Dika Mem på ett mål i matchen, ett bra betyg åt Henningssons försvarsspel.

Jim Gottfridsson
I den första halvleken hade ”Gotte” det riktigt jobbigt. Fick varken till avslut eller framspelningar. Visade vilken attityd han har i den andra halvleken där han spelade upp sig rejält.

Albin Lagergren
Snudd på en trea för Lagergren som var riktigt bra i den första halvleken men slarvade mycket i den andra.

Johan Jakobsson
Får precis godkänt eftersom han stod för flera bra framspelningar i den andra halvleken. Men försvarsspelet från Jakobsson gör ingen glad.

Niclas Ekberg
Fick bara spela i den första halvleken och då gjorde han det helt okej med två mål på tre avslut. Hade lite problem bakåt dock.

Mattias Zachrisson
Fick starta i den andra halvleken och kontrade in 9–10. Zachrisson gjorde det väldigt bra bakåt och stängde den kanten, tyvärr fick han inte många lägen framåt.

Jesper Nielsen
Hade otroliga problem med Karabatics inspel till Sorhaindo och missade sina två första skott. Åkte på en utvisning där han hade händerna uppe i ansiktet på Remili strax efter att Luca Karabatic fått rött för liknande grej. Spelade upp sig i den andra halvleken, men kom inte upp i samma nivå som mot Kroatien.