SPELARBETYG: Svagt försvarsspel sänkte Sverige

Sverige lyckades inte få stopp på Polen, som vann med 33–30. Här kommer betygen på de svenska spelarna.
Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige förlorade premiärmatchen mot Polen och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Ulrika Toft Hansen
”Ullis” är tillbaka på allvar i landslaget. Kom in efter 13 minuter och trots jobbig start med stolpskott i första anfallet gjorde mittsexan en fin halvlek. Ordnade straff och gjorde två mål i den första halvleken. I den andra fick linjespelaren inte lika mycket speltid, men gjorde ändå det bra när hon väl fick chansen.

Jamina Roberts
Många trodde att Jamina skulle få starta matchen men så blev det inte. Fick knappt spela i den första halvleken men ordnade en straff när Sverige var en spelare mindre.
I den andra halvleken spelade vänsternian från start och gjorde fyra mål. Sveriges bästa spelare i den andra halvleken och spelaren som höll Sverige kvar i matchen.

Bella Gulldén
Sveriges bästa spelare, som så många gånger förr. Bella spelade oavbrutet, åtminstone framåt. I den första halvleken var mittnian Sveriges bästa målskytt med fyra fullträffar. Blev punktmarkerad långa stunder i matchen eftersom Polen, så klart, la mycket fokus på henne.

Olivia Mellegård
Sävehofspelaren gjorde mål på sitt första skott i ett VM-slutspel. Blev utvisad en gång för tröjdragning och missade tyvärr två skott efter sin fina start.
I den andra halvleken missade vänstersexan ett bra läge men följde upp det med att göra två mål, härlig vilja och inställning där.

Anna Lagerquist
Försvarsspecialisten fick starta som tvåa i försvaret, allt för att försöka få stopp på Kudlacz-Gloc. En ovan position för Lagerquist, som ändå gjorde det helt okej fram till det att hon blev utbytt. I den andra halvleken började Lagerquist som trea i försvaret, men lyckades inte få stopp på de polska attackerna.

Emma Ekenman-Fernis
Fick inte många chanser i den första halvleken, gjorde ett mål och missade ett läge. Fick inte mycket lägen i andra halvlek heller.

Jenny Alm
Fick chansen från start och gjorde det helt okej. Två mål, bland annat viktiga 15–17 när halvleken precis tog slut. Spelade nästan ingenting i den andra halvleken.

Nathalie Hagman
Gjorde två fina kontringsmål och ett läckert straffmål i den första halvleken. I den andra missade Hagman flera bra lägen. Gjorde ändå fem mål till slut.

Hanna Blomstrand
Kom in efter halva första halvlek och fick direkt spela försvar mot Kudlacz-Gloc. Ett par fina initiativ och ett mål från ”Blomman” blev det då. I den andra slarvade Blomstrand en del, framförallt med ett par passmissar.

Sabina Jacobsen
Försvarsgeneralen lyckades inte styra upp det svenska försvaret. Spelade upp sig lite i slutet av andra halvlek när Sverige kom ikapp lite, men visst måste Jacobsen spela bättre om det svenska försvaret ska fungera.

Filippa Idéhn
Idéhn fick, lite överraskande chansen från start. Räddade skott från storstjärnan Kudlacz-Gloc direkt. Hade det jobbigare efter det bortsett från räddning på friläge vid ställningen 9–9. Två fina utkast till Hagman på kontring. Hade väldigt dålig hjälp av sitt försvar.
Fick börja på bänken i andra halvlek men kom in med drygt tio minuter kvar och hade det jobbigt då med.

Johanna Bundsen
Spelade inget alls i första halvlek, bortsett från att hon var inne på en straff. Fick sedan chansen från start i andra halvlek, men bortsett från ett fint utkast till Hagman gjorde Bundsen inte mycket väsen av sig.

Johanna Westberg
Kom in efter drygt en kvart och var inblandad i mycket, framförallt med härlig satsningar. Slarvade en del i övrigt i spelet framåt och hade, precis som de andra svenska spelarna, svårt i försvarsspelet. Lyckades inte med mycket i den andra halvleken och gick mållös från matchen.