Vinst och förlust för Alingsås i Struga

Mishels Liaba, Alingsås HK. Foto: Tommy Holl

Det börjar bli tradition att Alingsås HK representerar Sverige i den internationella försäsongsturneringen i Struga, Makedonien. Lika vanligt är det att Alingsås slår arrangören, 25–15 i fredagens möte.

Klubbens Facebook-sida noterar islossning efter halvdarrigt spel i första halvlek. Då bidrog bland annat Andreas Berg med åtta mål till storsegern. Genomgående gott försvar och Pontus Axelsson med 49 i räddningsprocent efter 60 minuter ska också framhållas.

Det var Alingsås första seger, efter två inledande förluster. Constanta i onsdags och serbiska Zeleznicar Nis i torsdags:

– En match som jag tycker att vi borde ha vunnit, men vi var inte tillräckligt bra för att göra det, säger Mikael Franzén om Nis-förlusten till Alingsås Tidning.

Alingsåstränaren håller defensiven högt efter tre goda insatser bakåt. En placeringsmatch på söndag avslutar årets Makedonienresa för AHK.

– Det blir inte så mycket ledig tid här nere, men pratar mycket detaljer och många viktiga saker kommer fram, säger Franzén till Alingsås Tidning.

RK Zeleznicar Nis–Alingsås HK 23–20 (10–5)
Målskyttar, Alingsås: Felix Claar 6, Andreas Berg 5, Mishels Liaba 4, Samuel Lindberg 3, Benjamin Helander 1.

HC Struga–Alingsås HK 15–25 (10–11)
Målskyttar, Alingsås: Andreas Berg 8, Felix Claar 5, Benjamin Helander 4, Mishels Liaba 2, Erik Andreasson 2, Samuel Lindberg, Johan Nilsson & Jonathan Östergren alla 1.