Toppen vann över botten – till slut

Emil Hansson, nyförvärv och premiärmålskytt för Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Tippade mästarna IFK Kristianstad tog emot tippade jumbon HIF Karlskrona. Men i halvtid låg lagen jämnt. I andra halvlek vägde dock den orangea väggen för tungt och Karlskrona föll med 23-27 (11-11).

Det var nog nästan ingen i Sverige som trodde att Karlskrona skulle ha poängchans i Kristianstad. Men det är vissa lag, trots rejält underläge, som har kommit och stört Kristianstad i Kristianstad. Det brukar däremot bara vara i en stund, så även den här kvällen.

Det såg ändå ut att bli en hej då-seger från start för hemmalaget med tre obesvarade mål efter tre minuter. Men bortalaget skulle hämta tillbaka underläge både en, två och tre gånger i första halvtid. Och halvtidsresultatet lyste också helt jämnt, 11-11.

I början av andra började så inhoppade Kappelin rädda bollar i IFK-kassen. Och när talangen Emil Hansson satte sitt fjärde för kvällen till 17-13 såg det ut att bli en stabil seger igen.

Det betydde inte att Karlskrona gav upp den här matchen. De bet sig kvar tillräckligt och HIF-målvakten Uros Tomic kunde sätta 20-22 i tom kasse med en man mer. Nära, men inte nära nog.

IFK:s stjärnor bländade bort HIF till slut och Henningsson och Canellas avgjorde matchen i slutet – som till slut vanns med 27-23.

Utandning för Kristianstad som får med sig en seger till svåra bortamötet mot Vardar i Champions League på lördag. Och HIF har två svåra bortamatcher kvar på sin Skåneturné, först mot Ystad sen i Malmö.

Kristianstad: Emil Hansson 5, Teitur Einarsson 5, Anton Persson 4, Marc Canellas 4, Adam Nyfjäll 4, Helge Freiman 2, Valter Chrintz 1, Philip Henningsson 1, Arnar Freyr Arnarsson 1.
Uros Tomic 8/31, Markus Mattsson 2/6

Karlskrona: Linus Fernebrand 6, Johannes Sandgren 4, Tomas Reznicek 4, Tobias Nordahl 2, Nicklas Grundsten 2, Carl Ekberg 2, Uros Tomic 1, Emil Lundin 1, Ian Martin 1.