Skövde knäckte Sävehof – tog tredje vinsten

Rasmus Wremer. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Det blev en tuff dubbeldag av handboll i Partille Arena. Först förlorade Sävehofs damer toppmötet med Skuru och sen åkte herrarna på däng av Skövde med 24-32 (13-15).

Västgötaderbyt mellan Sävehof och IFK Skövde var Partillebornas chans till revansch efter damernas förlust timmen innan. Ett Sävehof där en till i handbollssläkten Forsell-Schefvert, sjuttonårige Anders, gjorde sin debut. Men det blev en svår handbollskväll för AFS och Sävehof.

Sävehof tog ledningen med 6-5 efter elva minuter genom målvakten Björgvinsson. Det var också den sista gången som hemmalaget skulle ha ledningen i derbyt. S

kövde tog övertaget med uddamålet och Sävehof fick leka jaga resten av halvleken. En halvlek som vassa Helt Jepsen ordnade till ledning 15-13 till Skövde på straff i sista sekunden.

I början av den andra halvleken skaffade sig Skövde en buffertzon av mål och Rasmus Wremer satte två när gästerna sprang ifrån till 20-14.

Sävehof lyckades komma tillbaka till tremålsunderläge vid 18-21. Då tog Skövde time out. Gästernas Axel Franzén gick sen ut efter time outen och satte två raka och sen ökade Hedberg på till ledning 24-18. Ridå för Sävehof.

Skövde vann med 32-24 och har börjat väldigt starkt såhär långt i Handbollsligan. I nästa omgång möter man ovunna AIK i Stockholm. Och för Sävehof väntar nytt Västgötaderby hemma mot Alingsås.

Sävehof: William Bogojevic 9, Gzim Salihi 5, Viktor Ottosson 3, Oskar Sunnefeldth 2, Sebastian Karlsson 2, Gustav Davidsson 1, Jonas Larholm 1, August Eli Björgvinsson 1.

Skövde: Matias Helt Jepsen 7, Rasmus Wremer 6, Christopher Hedberg 6, Kristian Svensson 3, Richard Hanisch 3, Axel Franzén 3, Jack Thurin 2, Jacob Larsen 1, Adam Samuelsson 1.