Seger i Stockholm för Kristianstad

Handbollsligan rullar vidare och idag besegrade IFK Kristianstad Stockholmslaget Ricoh med 23-26.

Matchens första halvlek innefattade ett högt tempo med mycket mål och många kontringslägen för de gästande skåningarna. Redan efter dryga 15 minuter ledde IFK Kristianstad med 11-9. Kristianstad utnyttjade sin breda trupp i denna match och tog chansen att vila sina nyckelspelare under matchen med tanke på deras tajta spelschema denna säsong.

Ricoh med gamle förbundskaptenen Ingemar Linell och nya assisterande förbundskaptenen Martin Boquist på tränarbänken tog timeout för Ricoh i underläge med tre minuter kvar av första halvlek.

Det hjälpte föga och förre förbundskaptenen Ola Lindgrens Kristianstad kunde gå till halvtidsvila med ledning 12-16.

Under andra halvlekens första fem minuter jobbade Ricoh på ordentligt och gjorde tre raka mål upp till ställningen 15-16. Ricoh fortsatte sitt fina spel och efter 42 minuter kvitterade dem till 19-19.

Trots Ricohs fina spel kunde Kristianstad trycka på och gick ifrån till 21-25 efter 54 minuter spelade. I Kristianstads mål stod nu Nebojsa Simic som gjorde flera högklassiga räddningar och höll Kristianstads ledning stabil.